Nikšićani u Valjevu vode bitku za opstanak

0 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
26.12.2015. 10:08h

Druga pobjeda nad Olimpijom je razmakla crne oblake iznad Nikšića, ali daleko od toga da je išta završeno. Košarkaši Sutjeske su uhvatili posljednji priključak sa ekipama koje se bore za opstanak u ABA ligi i do kraja im predstoji velika borba da izbjegnu jedno od posljednja dva mjesta.

Tim Dušana Dubljevića danas (17 časova), u prvom meču 18. kola, gostuje Metalcu. Pobjeda u hali „15. septembar” bi dala pravi značaj podvigu protiv Olimpije, jer bi Nikšićani u tom slučaju dostigli

Valjevce i imali bolji međusobni skor, jer su pred svojim navijačima slavili 84:73. Domaćin je, ipak, favorit, jer je pokazao da se vadi iz krize trijumfom nad Igokeom u Aleksandrovcu u još jednom derbiju začelja.

"Metalac u dosadašnjem dijelu prvenstva nije pokazao sav potencijal. Razlog su povrede i promjene igrača na osjetljivim pozicijama. Evidentno je da posjeduje kvalitet i da može da pobijedi bilo kog protivnika. Do trijumfa možemo samo ako budemo maksimalno koncentrisani i izuzetno angažovani u odbrani", rekao je Dubljević.

Devet kola prije kraja, Sutjeska sa skorom 5-12 dijeli posljednje mjesto na tabeli ABA lige sa Igokeom, po pobjedu više imaju Metalac i tri velikana ex-YU košarke - Partizan, Cibona i Olimpija.

Logično je očekivati da će se giganti iz Beograda, Zagreba i Ljubljane spasiti bruke, zbog toga su pravi rivali Nikšićana Metalac i Igokea. Suvišno je, dakle, i govoriti koliko bi donio trijumf nad timom Vladimira Đokića...

"Očekujem neizvjesnu i dobru utakmicu. Metalac nam je jedan od glavnih konkurenata u borbi za opstanak, pobjeda bi nam mnogo značila. Pokušaćemo da nametnemo svoj ritam igre i probati da iznenadimo domaće", naglasio je plejmejker Sutjeske Nikola Korać.