Rejdiohed predstavio pjesmu koja je bila namijenjena za film o Bondu

Pošto volimo tu pjesmu a bliži se kraj godine, pomislili smo da je podijelimo s vama", dodao je bend koji nije naveo zbog čega je prekinuta saradnja sa autorima filma

7 komentar(a)
Radiohead, Tom Jork, Foto: Zimbio.com
25.12.2015. 20:48h

Britanski alternativni rok bend "Rejdiohed" izdao je danas kao božićni poklon svojim fanovima novu pjesmu "Spektra", prvobitno namijenjenu za posljednji film o čuvenom agentu Džejmsu Bondu.

"Prošle godine su nas pitali da napišemo pjesmu za najavnu špicu filma o Džejms Bondu 'Spektra'", navodi se u saopštenju grupe koja je posljednji album izdala 2011. godine.

"Rejdiohed" je naveo da je ta saradnja otkazana ali je pjesma snimljena. "Pošto volimo tu pjesmu a bliži se kraj godine, pomislili smo da je podijelimo s vama", dodao je bend koji nije naveo zbog čega je prekinuta saradnja sa autorima filma.

Pjesma "Spektra", koja se zove kao i film koji se ove jeseni pojavio u bioskopima, sadrži zvuke klavira i sintisajzera i u duhu je melanholičnih i eksperimentalnih pjesama benda.

"Rejdiohed" je izdao šest studijskih albuma, dok je pjevač i frotmen benda Tom Jork prošle godine izdao drugi solo album.

Najpoznatije pjesme "Rejdioheda" su "Street Spirit (Fade out)", "Creep", "Karma police" i "No Suprises".

Jork (46) je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom glasu tenora, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da pjeva u širokom notnom rasponu. Svira gitaru i klavir, ali umije da svira i bubnjeve i bas gitaru.

Jork se često pominje kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici. Magazin Kju (Q) ga je 2002. godine svrstao kao šestu najuticajniju ličnost u alternativnoj muzici, dok je "Rejdiohed" 2005. godine rangiran na 73. mjesto liste časopisa Roling stoun 100 najvećih bendova svih vremena.