Bazar i doček Nove godine na nikšićkom trgu

„A evo i eksluzivno za 'Vijesti'. Nikšić će imati doček Nove godine na gradskom trgu gdje će nastupiti lokalni bendovi i 'Piva džez' kao šlag na torti“, direktor "Bedem festa" kazao je Šundić.

1738 pregleda2 komentar(a)
24.12.2015. 12:02h

Opština Nikšić i Bedem fest organizovali su na gradskom trgu novogodišnji bazar koji će trajati do 31. decembra u periodu od deset do 20 časova.

„Godina je bila izuzetno radna i kreativna i u lokalnoj samoupravi su prepoznali tu pozitivnu pokretačku energiju i na moju inicijativu organizovali smo novogodišnji bazar sa lokalnim proizvođačima, po prvi put u našem gradu. Cilj nam je i da animiramo ljude da krenu da se okupljaju na gradskom trgu u prazničnoj atmosferi“, kazao je direktor Bedem festa Petar Šundić.

Bazar je zamišljen kao promocija novogodišnjeg programa, suvenira, cvijeća, uz obavezno kuvano vino, dok je “Bedem fest“ zadužen za muziku koja je prilagođena novogodišnjim praznicima.

„A evo i eksluzivno za 'Vijesti'. Nikšić će imati doček Nove godine na gradskom trgu gdje će nastupiti lokalni bendovi i 'Piva džez' kao šlag na torti“, kazao je Šundić.

Na prvom novogodišnjem bazaru učestvuje petnaestak izlagača. Jedan od njih je i Nikola Milačić koji se pojavio sa jedinstvenim ukrasnim flašama rađenim u drvetu.

„Umjetnost je odavno moj hobi. Slikao sam, ali kako narod nema novca, a materijal skup, pokušao sam da smislim nešto što niko nije napravio. Postoje ukrasne flaše ali ovakve ne. One su unikatne“, kazao je šezdesetogodišnji Milačić.

Izrada jedne flaše, u zavisnosti od njene veličine i ukrasnih elemenata, traje od sedam do 25 dana. U pitanju je sistem rezanja i lijepljenja parčića drveta.

„Penzija mala, a vremena dosta, pa sam odlučio da ideju koja je sazrijevala tri godine realizujem. Trebalo je napraviti nešto novo. Šta izmisliti kada je sve izmišljeno, šta napraviti, kada je sve napravljen? Tako sam došao na ideju da radim ove fleše koje je teško kopirati. Izradom flaša efektivno se bavim nešto više od dvije godine, a prodaja ide 'stidljivo' jer ljudi nemaju novca“, kazao je Milačić.

Cijena flaša se kreće od 12 do 40 eura.

„Najskuplju flašu, koju radim dva mjeseca nijesam donio jer će ona vjerovatno ostati kući. Porodici si sviđa pa je ne daju a prodaju“, kazao je Milačić.

Galerija

Nikšić, bazar na trgu FOTO: Svetlana Mandić
Nikšić, bazar na trgu, Nikola Milačić FOTO: Svetlana Mandić
Nikšić, bazar na trgu FOTO: Svetlana Mandić
Nikšić, bazar na trgu FOTO: Svetlana Mandić
Nikšić, bazar na trgu FOTO: Svetlana Mandić
Nikšić, bazar na trgu, Petar Šundić FOTO: Svetlana Mandić
Nikšić, bazar na trgu FOTO: Svetlana Mandić