Radičević: Sve ode niz vodu kad ne krene kako smo zamislile

2 komentar(a)
Radičević, Foto: Beta-AP
21.12.2015. 19:52h

Desno krlo crnogorske rukometne reprezentacije Jovanka Radičević je napomenula da je umor sputao nju i saigračice u finišu Svjetskog prvenstva, ali da ne želi da traži alibi.

"Vjerovala sam da ćemo puno bolje odigrati protiv Francuske, ne smijemo da gubimo našu prepoznatljivu energiju. To nas je vodilo sve do četvrtfinala, to moramo da pokažemo i kada gubimo. Jaki ste onoliko koliko brzo ustanete nakon poraza, a mi se od Norveške nismo adekvatno oporavile ni na fizičkom, ni na psihičkom planu. Sve je to dobro za budućnost, jer ima puno dobrih stvari, ali i nekih koje ne bi smjele više da nam se ponavljaju u ovom olimpijskom ciklusu", poručila je druga golgeterka šampionata.

Podrobnu analizu kao Dragan Adžić i njegov stručni štab sigurno nema nijedna druga reprezentacija, ali je pitanje da li su previše informacija i stalna fokusiranost na rukomet obuzdali „lavice” i uticali na gubitak samopouzdanja kada je krenulo loše.

"Bavimo se najviše sobom, protivnikom samo kada ga analiziramo. Ne mogu da kažem da ne vjerujemo u sebe, ali ponekad se pojavi blokada u glavama. Kada krene utakmica kako nismo zamislile, sve bukvalno ode niz vodu. Dešavalo se da gubimo od starta, ali vjerujemo da ćemo se vratiti i pobijedimo, a protiv Norveške od samog starta nije bilo sve u našim rukama. Kao da smo izgubile kompas i kao da nismo vjerovale da možemo da pobijedimo. Sve smo dovoljno iskusne, imale smo takvih utakmica u nogama, tako da to ne smijemo da dozvolimo. Želja može da sagori samo mlade igračice, nas ne smije", upozorava najbolje desno krilo Svjetskog prvenstva.