Tarner: Poziv u NATO će biti dodatni stimulans Crnoj Gori u sprovođenju reformi

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić se zahvalio Tarneru za svu podršku koju je pružao Crnoj Gori i u svojstvu predsjednika Parlamentarne skupštine NATO i člana američkog Kongresa

10 komentar(a)
Majkl Tarner, Foto: Savo Prelević
20.12.2015. 15:14h

Predsjednik Parlamentarne skupštine NATO Majkl Tarner je u telefonskom pozivu upućenom predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću, još jednom čestitao Crnoj Gori na dobijanju poziva za članstvo u NATO, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

"On je još jednom istakao ogroman doprinos koji je ovakvom istorijskom dostignuću dao Krivokapić kroz snažno liderstvo i strastvenu posvećenost koju je ispoljavao svih prethodnih godina na putu Crne Gore ka NATO. Tarner je istakao da će poziv biti i dodatni stimulans da država Crna Gora nastavi sa sprovođenjem reformi neophodnih za ostvarivanje punopravnog članstva u Alijansi", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se Krivokapić zahvalio Tarneru za svu podršku koju je pružao Crnoj Gori i u svojstvu predsjednika Parlamentarne skupštine NATO i člana američkog Kongresa.

"Krivokapić je naglasio je da je američko-crnogorska parlamentarna saradnja, uz ogromnu podršku Tarnera, dobila svoj puni iskaz formiranjem crnogorskog kokusa u Kongresu SAD, koji je svojim intenzivnim dvogodišnjim aktivnostima dao nemjerljiv doprinos promovisanju crnogorskog puta u NATO. Krivokapić je takođe istakao da će Crne Gora uložiti dalje napore kako bi opravdala dobijeno povjerenje da bude na pragu punopravnog članstva organizacije koja okuplja države koje su sinonim demokratije, vladavine prava i ekonomskog razvoja", piše u saopštenju.