Murinjo ne planira pauzu poslije odlaska iz Čelsija

1 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
19.12.2015. 14:56h

Portugalac Žoze Morinjo ne planira pauzu u trenerskom poslu poslije odlaska iz Čelsija, navodi se u današnjem saopštenju agencije koja ga predstavlja.

Portugalski trener pojavio se danas prvi put u javnosti nakon otkaza iz Čelsija, pošto je uživo gledao derbi Druge lige Brajnton - Midlsbro (0:3). Njegov prijatelj i nekadašnji pomoćnik u Realu, Aitor Karanka, sjedi na klupi Midlsbroa.

"Žozeu Murinju je drago što se (2013) vratio u fudbalski klub Čelsi, jer je uspio da donese navijačima novu šampionsku titulu u Premijer ligi. Tokom karijere, Žoze je ponekad birao da napusti klubove, ali samo je u Čelsiju klub odlučio da bi (Murinjo) trebalo da ode. On neće pauzirati, to mu nije potrebno, nije umoran, pozitivan je i gleda napred", navodi se u saopštenju agencije CAA Sports.

Čelsi i Morinjo su u četvrtak popodne sporazumno raskinuli ugovor zbog loših rezultata ekipe. Aktuelni šampion Engleske je u 16 kola u Premijer ligi pretrpio devet poraza i nalazi se na 16. mjestu na tabeli sa 15 bodova, na bod od zone ispadanja.

"Žoze se nada da će njegova budućnost poslije Čelsija biti uspješna kao kada je iz tog kluba otišao 2007. godine", navodi se u saopštenju.

U svom prvom mandatu Morinjo je osvojio dvije šampionske titule sa Čelsijem, FA kup, dva Liga kupa i Komjuniti Šild.

Poslije odlaska iz Čelsija preuzeo je Inter s kojim je osvojio pet trofeja, a najuspješnija godina bila 2010. kada je osvojio "triplu krunu" - prvenstvo, Kup i Ligu šampiona.

Poslije toga je otišao u Real Madrid sa kojim je osvojio tri trofeja, a 2013. godine se vratio u Čelsi i osvojio šampionsku titulu i Liga kup. Murinjo je danas viđen na utakmici drugoligaša Brajtona i Midlsbroa. Midlsbro predvodi Aitor Karanka, koji je bio Murinjov pomoćnik u Real Madridu.

"Zbog njegove ljubavi prema fudbalu, Žozea ćete vidjeti na fudbalskim stadionima gde će podržavati prijatelje. Neće prisustvovati utakmicama iz elitne lige jer ne želi da se spekuliše o njegovoj budućnosti", dodaje se u saopštenju.