Da li je izgradnja ski centra na Orjenu realnost?

"Ovaj obilazak nastavak je aktivnosti na terenu, u cilju ispitivanja mogućnosti realizacije ideje o izgradnji ski-centra u hercegnovskom dijelu masiva Orjena, na sjevernim i sjeverozapadnim padinama Borovika”

129 pregleda5 komentar(a)
Orjen, Foto: Slavica Kosić
18.12.2015. 15:21h

Inženjeri i urbanisti iz stručnog tima JP Skijališta Srbije, koji su protekla tri dana obišli Orjen, ukazali su na mogućnosti valorizacije ovog područja i u ljetnjem dijelu godine, raznovrsnim sportsko-rekreativnim i zabavnim sadržajima, kao što su: suvi tobogani, bob na šinama, tereni za mini golf, avanturistički park, adrenalinska staza za panoramsko spuštanje. Istakli su da ovakva ponuda omogućava odličnu posjećenost u periodu kada nema snijega, što se pokazalo na Torniku i Staroj planini u Srbiji.

Zaključeno je da geografski položaj i blizina mora garantuju mogućnosti razvijanja ljetnjeg i zimskog turizma i pratećih sportskih sadržaja na Orjenu, i da je prioritet pristupiti izradi studije ski-centra Orjen, uvažavajući sve segmente očuvanja i zaštite životne sredine.

Obilaskom kompletnog terena - potencijalne lokacije skijališta, izvršena je analiza najboljeg rješenja trasa, žičare i ostale prateće opreme.

"Ovaj obilazak nastavak je aktivnosti na terenu, u cilju ispitivanja mogućnosti realizacije ideje o izgradnji ski-centra u hercegnovskom dijelu masiva Orjena, na sjevernim i sjeverozapadnim padinama Borovika”, saopšteno je iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.