Zbog suzavca na protestu pomoć potražilo 17 građana

Šegrt je kazao da se zbog tjelesnih povreda tokom protesta u zdravstvenim ustanovama u Podgorici i drugim opštinama za pomoć obratilo 68 građana, od kojih 27 policajaca

19 komentar(a)
policija, SAJ, protesti, Foto: Boris Pejović
15.12.2015. 16:09h

Zbog problema izazvanih upotrebom suzavca tokom protesta Demokratskog fronta 24. oktobra ove godine Hitnoj pomoći obratilo se šest građana, a Kliničkom centru 11, od čega četiri policajca.

To je kazao ministar zdravlja Budimir Šegrt odgovarajući na pitanje poslanice DF Jelisave Kalezić.

“Institut za javno zdravlje nema obavezu, niti mogućnosti da ispituje hemijski sastav upotrijebljenih sredstava, već je na osnovu Zakona odgovoran za prikupljanje i obradu podataka u oblasti evidencija u zdravstvu, koji se odnose na kvartalne i godišnje zdravstveno-statističke izvještaje”, pojasnio je Šegrt.

On je odgovorio i da se zbog tjelesnih povreda tokom protesta u zdravstvenim ustanovama u Podgorici i drugim opštinama za pomoć obratilo 68 građana, od kojih 27 policajaca.

Šegrt je rekao da je u Kliničkom centru zbrinuto 52 pacijenata, od kojih 26 policajaca, i da je dvoje imalo teške tjelesne povrede.

Saopštio je da je u Hitnoj pomoći zbrinuto je 16 građana, među kojima je jedan policajac.

Šegrt je, odgovarajući na pitanje poslanika SNP Radosava Nišavića, rekao da je ugovor sa privatnim apotekama raskinut zato što je novac opredijeljen za te namjene utrošen prije planiranog roka, 31. decembra.

On je rekao i da je od 1. januara do 31. oktobra broj propisanih recepata veći za 6,15 odsto, a broj realizovanih za 11,93 odsto u odnosu na isti period prošle godine.