Juve sve bliži vrhu, Napoli i Roma podijelili bodove, novo razočaranje za Milan

0 komentar(a)
Mario Mandžukić, Foto: Reuters
13.12.2015. 21:53h

Juventus je opet mašina za pobjede i ozbiljan kandidat za Skudeto.

"Stara dama" je bila bolja od Fiorentine (3:1), upisala je šestu uzastopnu pobjedu i sada je u vrhu - na četvrtom mjestu i ispred nje su samo Inter, "viola" i Napoli. Kako je tabela izgledala drugačije 28. oktobra nakon poraza Juvea od Sasuola...

Aktuelni šampion je loše počeo meč, "viola" je povela golom Josipa Iličića u 3. minutu, ali je već u 6. izjednačio Huan Kvadrado kada je lobovao Tatarušanua.

U izjednačenoj igri, bez mnogo šansi, Juve je ipak neprikosnoven, pa mu je pripao finiš - Mario Mandžukić u 80. i Paulo Dibala u 91. minutu lansirali su tim iz Torina na trijumfu.

U Napulju golova nije bilo, ali spektakl nije izostao - Napoli i Roma su podijedili bodove u derbiju kola.

Marek Hamšik je imao dvije velike šanse za Napolitance, Romi je poništen gol Danijelea de Rosija (pitanje je da li je odluka bila ispravna), pa su na kraju dva tima možda i dobila ono što su htjela - utakmicu u kojoj odbrane neće patiti kao u prethodnim duelima...

"Odigrali smo jednu od boljih utakmica u sezoni. Bio je ovo meč u kojem je igrao samo jedan tim, to je moje mišljenje nakon vogo derbija", rekao je trener Napolija Mauricio Sari.

Zadovoljan je bio i Rudi Garsija.

"Bili smo veoma organizovani. Ne sjećam se da je u prvom poluvremenu Napoli imao neku šansu", kazao je francuski stručnjak

A Milan je razočarao, i to protiv najslabije ekipe u ligi. Bod sa „San Sira” odnijela je Verona - 1:1.

Za domaćina katastrofalan rezultat, za goste bod kao kuća, bez obzira na to što su posljednjih pola sata imali igrača više. „Rosoneri” su poveli golom Karlosa Bake početkom drugog poluvremena, a onda se sve promijenilo za minut kada je Najdžel de Jong skrivio penal i dobio crveni karton. Sa bijele tačke je siguran bio veteran Luka Toni.

Sada je, čini se, pozicija Siniše Mihajlovića na klupi Milana još više uzdrmana, jer će teško moći da objasni Silviju Berluskoniju kako je izgubio dva boda protiv ekipe koja je ove sezone upisala sedam remija i devet poraza u 16 kola.

"Stvorili smo dovoljno šansi da pobijedimo, nisu nam priznati golovi, niti svirani penali... Ne bih da pričam mnogo o suđenju, ali neke stvari moraju da se mijenjaju. Ne mogu da sjedim na klupi i da se nadam da će arbitri da sude dobro", rekao je Mihajlović.

Kjevo je bio bolji od Atalante (1:0), a Empoli od Karpija (3:0).

Rezultati

Juventus - Fiorentina 3:1 (Kvadrado 6, Mandžukić 80, Dibala 90+1 - Iličić (penal) 3)

Napoli - Roma 0:0

Milan - Verona 1:1 (Baka 52 - Toni (penal) 56)

Empoli - Karpi 3:0 (Makarone 46, 61, Saponara 51)

Kjevo - Atalanta 1:0 (Birsa 76)

Ponedjeljak

Lacio - Sampdorija

Subota

Udineze - Inter 0:4

Đenova - Bolonja 0:1

Palermo - Frozinone 4:1

Odloženo

Sasuolo - Torino

Tabela