Bulatović nije sposoban da radi već više od dvije godine

Bulatović je kazao da je inspekcija “sramna i partijska”

52 pregleda15 komentar(a)
Mileta Bulatović, Foto: Arhiva "Vijesti"
09.12.2015. 19:45h

Upravna inspekcija utvrdila je i da savjetnik u kolašinskoj skupštinskoj službi Mileta Bulatović nije zakonito zasnovao radni odnos.

Bulatović je jedan od 26 zaposlenih u lokalnoj upravi za koje je Upravna inspekcija u februaru utvrdila da su nezakonito zaposleni. Prije nego što je postao savjetnik, prvo u kabinetu svog partijskog druga iz Grupe birača Mila Šukovića, a potom i u kabinetu aktuelnog predsjednika lokalnog parlamenta Aleksandra Dožića, Bulatović je 17 godina bio predsjednik Opštine.

“B. M. je raspoređen na radno mjesto samostalni savjetnik I - savjetnik predsjednika Skupštine, iako ne ispunjava uslove za ovo radno mjesto u pogledu vrste stručne spreme. Imenovani nema položen stručni ispit za rad u državnim organima. Rješenjem direktora fonda PIO br.2041030134644/001 od 24. 12. 2013. godine, utvrđeno je da je kod B. M. nastao potpuni gubitak radne sposobnosti počev od 27. 11. 2013. godine i da je uzrok invalidnosti bolest”, piše u zapisniku Upravne inspekcije.

Bulatović je nedavno na sjednici SO demantovao da nema državni ispit, istakavši da ta inspekcija “nije državna”, već da je “sramna i partijska”.

“Ta inspakcija je za mene napisala da nemam državni ispit koji sam položio davne 1978. i da ne ispunjavam uslove. Ko je taj dokument sklonio iz mog dosijea, neću istraživati niti ću podnositi krivične prijave. Nijedan porez i doprinos nijeste proveli u Fondu PIO od 2008. godine, ali imate uvjerenje koje se odnosi na mene. Ja ću otići u penziju, samo mi zaključite radnu knjižicu, neću vas krivično goniti”, kazao je Bulatović obraćajući se predstavnicima izvršne vlasti.

Iz kabineta predsjednice Opštine Željke Vuksanović i od potpredsjednika Đura Miloševića juče nije bilo moguće dobiti komentar činjenice da je Bulatović obavljao poslove savjetnika, iako mu je prije dvije godine konstatovan “potpuni gubitak radne sposobnosti”. Prema nezvaničnim informacijama, Bulatović nije mogao u penziju, zbog neuplaćenih poreza i doprinosa.