Iznajmljivanje policajca za film košta 120, a policijskog konja 50 eura za dan

U Konjevićev cjenovnik upisan je i novi član 5, koji glasi: "Visina naknade za usluge protivdiverzione zaštite koja zbog specijalističkih znanja, složenosti poslova i korišćenja opreme iznosi - za svakog policijskog službenika 15 eura, po započetom času”

554 pregleda37 komentar(a)
Posebna jedinica MUP CG, Foto: Jelena Jovanović
06.12.2015. 20:39h

Policajci će od sada moći da glume u filmovima, dok pravna i fizička lica više neće moći za novac da iznajmljuju helikoptere MUP-a.

To su noviteti u cjenovniku usluga koje Uprava policije pruža pravnim i fizičkim licima, a koje je Vlada Crne Gore usvojila na svojoj 135. sjednici, održanoj prošlog mjeseca.

Prema novom cjenovniku za potrebe snimanja filmova, pozorišnih predstava... moguće je iznajmiti policajca za 120 eura na dan, odnosno pet eura po satu.

Ta stavka nalazi se u članu 4 cjenovnika, koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

U starom cjenovniku bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića za potrebe snimanja nije bilo moguće iznajmiti policajca.

Vlada je usvojila Konjevićev predlog u kojem iznajmljivanje policijske opreme - uniforme, lisica, palice, štitova... košta 225 eura.

U starom Veljovićevom cjenovniku uniforma i policijska oprema mogla se iznajmiti za samo 15 eura.

To znači da je sada 15 puta skuplje iznajmiti opremu i uniformu za policajce. Filmadžijama je izgleda sada povoljnije iznajmiti pravog policajca, nego samo opremu.

Helikoptere MUP-a - "bell-206" i "gazela" novim cjenovnikom više ne mogu da iznajme pravna i fizička lica. Po starom cjenovniku to je moglo da se učini za 1.000 eura po satu.

Pored tih izmjena, u novom cjenovniku uvećane su gotovo sve cijene. Tako je sada za 10 eura skuplje korišćenje službenog policijskog konja - 50 eura na dan.

Angažovanje policajaca za sportske priredbe sada je skuplje za jedan euro, odnosno košta pet eura po satu.

Iznajmljivanje policijskog autobusa uvećano je za pet eura - 20 eura po satu.

Iznajmljivanje policijskog kamiona je ranije bilo 10, a sada je 15 eura...

U Konjevićev cjenovnik upisan je i novi član 5, koji glasi: "Visina naknade za usluge protivdiverzione zaštite koja zbog specijalističkih znanja, složenosti poslova i korišćenja opreme iznosi - za svakog policijskog službenika 15 eura, po započetom času”.