"Skupština postala instrument za ostvarivanje prikrivenih privatnih interesa"

"Ne smijemo živjeti u zabludi da se ovo dešava slučajno i da će se ovo jednoga dana samo od sebe promjeniti. Sve što se dešava u posljednjih godinu dana u Novom je unaprijed planirano da bi određene interesne grupe ostvarile svoje ciljeve," saopštile su novske demokrate

0 komentar(a)
Mirko Mustur, Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
04.12.2015. 08:35h

Klub nezavisnih odbornika „Za dobro Novog - Demokrate Herceg Novi“ neće prisustvovati sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, zakazanoj za danas.

“Želimo da i na ovaj način skrenemo pažnju javnosti na alarmantno stanje koje je evidentno skoro 12 mjeseci od lokalnih izbora održanih 14. decembra prošle godine. Svakim daljnjim oklijevanjem Herceg Novi definitivno gubi mogućnost da opstane kao grad koji ima perspektivu. Svjesni činjenice da su mnogi naši sugrađani suočeni sa brojnim problemima, uključujući i najosnovniju egzistenciju, apelujemo na javnost da se mora zaustaviti opasno urušavanje ovoga grada. Ne smijemo živjeti u zabludi da se ovo dešava slučajno i da će se ovo jednoga dana samo od sebe promjeniti. Sve što se dešava u posljednjih godinu dana u Herceg Novom je unaprijed planirano da bi određene interesne grupe ostvarile svoje ciljeve i za njih nema nikakvog značaja činjenica da u ovom gradu, iz dana u dan, sve lošije živi preko 30.000 ljudi”, saopštile su novske demokrate.

“Na ovaj način želimo da ukažemo da je Skupština postala instrument za ostvarivanje prikrivenih privatnih interesa. U dnevnom redu ovog skupštinskog zasjedanja prepoznajemo određene tačke koje će poslije izglasavanja otvoriti mogućnost onima koji su ih 'progurali' na dnevni red da ostvare lične interese. Riječ je o tačkama 3. predlog Odluke o građenju, postavljanju i uklanjanju lokalnih objekata od opšteg interesa i tačka 10. Davanje saglasnosti na odluku predsjednika Opštine br. 01-1-1668/15-1 (Plan rada i Finansijski plan TOHN). Takve odluke su nastavak prakse kao kada su u pitanju bili Institut, Brodogradilište, Boka, vojna bolnica, Pijavica... a činjenica da će to biti predmet istražnih radnji je slaba nadoknada za štetu koja će biti napravljena”, poručuje se u saopštenju.

Demokrate Herceg Novog vjeruju da će brzo doći do promjena u Crnoj Gori, uvjereni da je da je ovakva situacija u Herceg Novom neodrživa i da će morati doći do prijevremenih izbora.

“Ovim saopštenjem smo jasno ukazali da ne želimo prisustvovati Skupštini na kojoj se donose odluke štetne za ovaj grad i jasno imenovali te prikrivene odluke”, zaključuje se u saopštenju koje su potpisali odbornici Mirko Mustur i Obrad Gojković.