Stigao Medenica, Budvanska rivijera nada se iznenađenju u Austriji

Budvanska rivijera večeras gostuje Hipo Tirolu u 3. kolu LIge šampiona (20.25 h)

52 pregleda0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
03.12.2015. 08:41h

Treći rival Budvanske rivijere u ovogodišnjoj Ligi šampiona je, barem na papiru, najlakši - austrijski Hipo Tirol iz Inzbruka.

Ako su mečevi protiv turske Halkbanke (0:3) i aktuelnog prvaka Evrope, ruskog Zenita (0:3), praktično, bili „nemoguća misija“ za Budvane, u redovima našeg šampiona se nadaju da bi protiv austrijskog šampiona mogli da urade nešto više nego što je to bio slučaj u prva dva kola.

Osim toga što meč igraju u gostima i što nemaju adekvatnu ligu, problem za ekipu Slobodana Boškana je i dobra forma Hipo Tirola.

Osim što je u domaćem šampionatu prvi bez poraza u sedam kola (uz jedan izgubljen set), Austrijanci su pružili dobar otpor Zenitu (treći set je domaćin izgubio 40:38), dok je u drugom kolu LIge šampiona bio na pragu iznenađenja u Turskoj sa Halkbankom (2:3).

Budvani će u ovom meču biti jači za povremenog reprezentativca Vuka Medenicu, kome je to treći dolazak u Budvansku rivijeru, i koji je stigao iz Bar voleja, za koji je ove sezone odigrao jedan meč.

Inače, neće ovo biti prvi duel dva tima. Budvani su imali prilike da igraju sa Hipo Tirolom iz Inzbruka, aktuelnim prvakom Austrije (sedam puta šampionom države, sve od 2005. godine) u premijernoj sezonu u LŠ (2009/2010), a bilans u grupi je bio izjednačen - pobjeda u Budvi (3:2) i poraz u gostima (3:1).

Utakmica u Inzbruku počinje u 20.25 časova. Sude Italijan Luka Sobrero i Njemac Jerg Kelenberger. U prvom meču 3. kola, Zenit je kod kuće savladao Halkbaku 3:0 (25:23, 25:14, 25:16) i upisao treću maksimalnu pobjedu.