Klisić traži 12.000 eura zbog duševnih bolova

io je osumnjičen za ubistvo u pokušaju, ali je istraga obustavljena zbog nedostatka dokaza

306 pregleda0 komentar(a)
Jovan Klisić, Foto: Savo Prelević
02.12.2015. 10:44h

Baranin Jovan Klisić (26) podnio je tužbu protiv države, tražeći odštetu zbog četvoromjesečnog boravka u pritvoru u vrijeme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića.

U podgoričkom Osnovnom sudu, on traži 12.000 eura za duševne bolove, koje je pretrpio zbog neosnovanog lišavanja slobode od 3. oktobra do februara 2013. godine.

Klisić je tada uhapšen zbog sumnje da je u avgustu 2012. ranio Čikmirovića.

Bio je osumnjičen za ubistvo u pokušaju, ali je istraga obustavljena zbog nedostatka dokaza.

Pucnjava se dogodila na plaži, ispred lokala Čikmirovića, a Klisić je sumnjičen da je na njega pucao nakon svađe oko plažnog mobilijara.

Jedan od tri metka tada je pogodio Čikmirovića u nogu, a Klisić je u istrazi tvrdio da se u vrijeme pucnjave nalazio 30 kilometara daleko od tog mjesta.

Većina postupaka koji su pokrenuti protiv osoba koje se prema policijskim evidencijama vode kao pripadnici barskih klanova, završavani su upravo ili obustavljanjem istraga ili oslobađanjem od optužbi zbog nedostatka dokaza.

Tako je Klisić, koji se smatra članom grupe ubijenog Armina Muše Osmanagića, takođe sumnjičen i da je krajem jula 2012. sa Šćepanom Bujićem, Markom Gojčevićem, Nikolom Vujanovićem i Nikolom Vujovićem fizički nasrnuo na grupu turista ispred diskoteke u Sutomoru, ali ni tada nije bilo sudskog epiloga napada.

Prošle godine je ranjen u nogu u centru Bara, kada je na njega navodno pucao sugrađanin Velimir Vuksanović, pripadnik grupe pokojnog Luke Đurovića.

I Vuksanović je oslobođen optužbi za ranjavanje.

Klisić je u junu prvostepenom presudom osuđen na devet mjeseci zatvora zbog pucnjave, ispred lokala brata pokojnog Đurovića, u septembru 2014. godine.