Šegrt očekivao, a žalba nije razmatrana: Ministri nam neće krojiti kapu

Otvaranje ponuda na tenderu za nabavku ljekova stopirano je prošle sedmice, zbog sumnji da je bilo privilegovanih firmi

97 pregleda4 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Zoran Đurić
01.12.2015. 06:37h

Državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki nije juče razmatrala žalbu na godišnji tender “Montefarma” za nabavku ljekove, kako je to očekivao ministar zdravlja Budimir Šegrt.

Vršilac dužnosti predsjednika Komisije Tomo Miljić poručio je da im neće ministri određivati kada će zasjedati.

Šegrt je krajem prošle sedmice saopštio “Vijestima” da će državna Komisija u ponedjeljak odlučiti po žalbi na tender za nabavku ljekova, vrijednosti od 15,77 miliona eura.

“Otkud ministri znaju kada ćemo mi raspravljati o tome? Neće nam ministri zakazivati sjednice državne komisije. Mogu vam samo reći da je naredna sjednica u četvrtak i da prije petka neće biti poznata nijedna odluka”, rekao je Miljić juče “Vijestima”.

Šegrt je, saopštavajući da o žalbi kompanije ADOC iz Beograda na tendersku dokumentaciju ne bi ništa više komentarisao, najavio da će “u ponedjeljak državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki odlučiti po njihovoj žalbi“.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, i predstavnici Ministarstva finansija su se interesovali kada će državna Komisija odlučivati o žalbi na tender “Montefarma”.

Planirano otvaranje ponuda na godišnjoj nabavci ljekova, koje je organizovala državna Apotekarska ustanova “Montefarm”, stopirano je početkom prošle sedmice, zbog sumnji da je bilo privilegovanih firmi tokom pripreme tenderske dokumentacije u oktobru.

Iako je riječ uglavnom o ljekovima koje građani dobijaju na recept, nadležni su poručili da nestašice u apotekama neće biti.