Đukanović čestitao Dan državnosti BiH

"Želim da ponovim spremnost Vlade Crne Gore za nastavak sveukupne saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, na temeljima međusobnog uvažavanja i prijateljskih odnosa"

2 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
25.11.2015. 14:10h

Premijer Milo Đukanović uputio je čestitku predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Želim da ponovim spremnost Vlade Crne Gore za nastavak sveukupne saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, na temeljima međusobnog uvažavanja i prijateljskih odnosa. Vjerujem da zajedničke vrijednosti koje dijelimo, dobrosusjedski odnosi, kao i obostrana posvećenost evropskim i evroatlantskim integracijama, predstavljaju trajnu osnovu naših bilateralnih odnosa, ali i ključ jačanja stabilnosti i razvoja regiona u cjelini, što je u našem zajedničkom interesu. Crna Gora želi, kao do sada, da bude konstruktivan i pouzdan partner Bosni i Hercegovini, na bilateralnom planu i u procesu pristupanja EU i NATO“, navedeno je u čestitki Đukanovića.

On je takođe uputio poziv predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću da posjeti Crnu Goru, uz uvjerenje da će ta posjeta doprinijeti daljem dinamiziranju naših ukupnih odnosa.