Glavni grad želi da smanji vozni park: "Krajsler" opet na prodaju

Iz PG biroa saopštili da se pojavilo više zainteresovanih za kupovinu „krajslera” 300C, koji nije prodat sa „rendž roverom“ prije 6 mjeseci

6 komentar(a)
krajsler, Foto: Arhiva "Vijesti"
23.11.2015. 17:10h

Uprava Glavnog grada uskoro će ponovo ponuditi na prodaju „krajsler” 300C, jer kako je saopšteno iz PG biroa, pojavilo se više zainteresovanih za kupovinu.

Prije pola godine je donijeta odluka o prodaji „rendž rovera“ i „krajslera” 300C , ali na prvoj licitaciji u maju nije bilo zainteresovanih za kupovinu tih vozila.

“U međuvremenu, ti automobili su korišćeni za potrebe svih službi i organa Glavnog grada”, navode iz Pg biroa.

Nijesu odgovorili po kojoj cijeni će biti ponuđen automobil.

Glavni grad je namjeravao da od njihove prodaje novac bude iskorišćen za projekte za koje nedostaje.

Džip “rendž rover” kupljen preko lizinga kod Hipo Alpe Adria banke za 71.692 eura, Glavni grad je u maju prodavao po početnoj cijeni od 39.100 eura, a “krajsler” proizveden prije deset godina za oko 9.000 eura.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović u martu ove godine preuzeo je “rendž rover” od bivšeg načelnika Službe zaštite i spasavanja Radomira Pješčića, koji je pomenuti automobil za potrebe te Službe kupio prije četiri godine.

Iz Glavnog grada tada su demantovali da je Stijepović uzeo vozilo kako bi ga koristio za svoje potrebe, navodeći da on već koristi drugi službeni automobil i da je namjera gradske uprave da se svi resursi Glavnog grada koriste racionalno.

Gradonačelnik je narednog mjeseca kupio na lizing automobil “opel insignija”, vrijedan 21.970 eura.

Tada su iz Glavnog grada saopštili da je automobil kupljen za potrebe Službe gradonačelnika u skladu sa zakonom, sprovođenjem postupka nabavke najpovoljnijeg putničkog vozila.

"Gradska uprava je procijenila da umjesto skupocjenih i luksuznih automobila, koja zahtijevaju velika sredstva za održavanje i vožnju, nabavi manji luksuzni i ekonomičniji automobil koji će zadovoljavati potrebe gradske uprave, jer želimo da se i na taj način krajnje odgovorno i racionalno odnosimo prema svim resursima", saopšteno je iz Grada.