Osuđeni na sedam godina robije na slobodi do pravosnažnosti presude

Dražen Simonović i Marko Maslovarić su odgovorali zbog ranjavanja četvorice sugrađana 20. aprila 2013. u kafiću “Kaza”, a presuda u bjelopoljskom Višem sudu izrečena je krajem juna 2015. godine

352 pregleda4 komentar(a)
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
20.11.2015. 13:45h

Ukinut je pritvor Marku Maslovariću, osuđenom na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva četvorice muškaraca 2013. godine.

To je odluka Apelacionog suda. Isti sud još nije donio odluku po žalbi na tu presudu, a pritvor je ukinut do pravonažnosti prvostepene odluke.

Na istu kaznu zatvora osuđen je i njegov sugrađanin, Beranac Dražen Simonović, kojem se sudi u odsustvu.

Oni su odgovorali zbog ranjavanja četvorice sugrađana 20. aprila 2013. u kafiću “Kaza”, a presuda u bjelopoljskom Višem sudu izrečena je krajem juna 2015. godine.

Maslovarić se branio da se ne sjeća položaja iz kojeg je pucao, tvrdeći da je to uradio iz straha jer su muškarci nasrnuli na njega i oborili ga na pod.

On na pretresu, ali ni tokom rekonstrukcije nije kazao koliko je ispalio projektila.

Simonovićeva odbrana tvrdila je da on te večeri nije pucao i da nije ni imao pištolj, dok su svjedoci tvrdili da su ga vidjeli kako je „izvadio pištolj i repetirao ga“.

Teške povrede, osim Femića zadobio je i Aleksandar Marsenić, dok su lakše povrijeđeni Bernard Sujković i Jasmin Piljević.