Priznanje za fotografa Vedrana Ilića

Ilić je zahvalio žiriju na odluci, napominjući da mu je ovo ne veliki podstrek za još bolje rezultate

60 pregleda3 komentar(a)
fotografi, Bar, Foto: Radomir Petrić
12.11.2015. 21:17h

Na tradicionalnoj dodjeli “Mont Press Photo 2015“ Mediteranskog centra fotografije (MCF) iz Bara, uredniku fotografije Dnevnih novina Vedranu Iliću uručena je plaketa za doprinos razvoju crnogorske novinske fotografije.

Na svečanosti u starobarskoj konobi “Spilja”, potpredsjednik MCF Ljubo Karanikić je kazao da je ponosan što ovo priznanje opstaje punih 15 godina, te da su njegovi laureati „vrsna imena crnogorske novinske fotografije“.

Ilić je zahvalio žiriju na odluci, napominjući da mu je ovo ne samo priznanje za dosadašnji rad u Dnenvim novinama, već i veliki podstrek za još bolje rezultate. Plaketu i specijalni dar-svoju rukotvorinu od maslinovog drveta, Iliću je uručio Karnikić u ime žirija u kojem su ove godine bili poznati foto reporter i urednik portala Jedro.me Anto Baković i bivši urednik fotografije “Barskih novina” Ćazim Petović.

"Fotografija kao moćna poruka u vremenu dominacije slika doprinosi da auditorijum gotovo nikad ne sumnja u vjerodostojnost događaja. Laureat je plasiranjem svojih, ali i fotografija dopisnika, uz tekstove učinio da one ne budu samo dokumntarne, nego da idu i ka umjetnosti, te time doprinio na svoj način jačoj afirmaciji fotografije u Dnevnim novinama", navodi se u obrazloženju žirija.

„Mont press photo“ je MCF pokrenuo 2001. sa željom da afirmiše angažman i dostignuća crnogorskih novinskih fotografa i fotoreportera.