Crnogorski bend „Neon” se vraća klupskim svirkama

“Koliko ćemo svirati mojih pjesama, najviše zavisi od koncepcije svirke”, ističe Vukćević

334 pregleda1 komentar(a)
Neon, Foto: Darko Jovanović
12.11.2015. 14:55h

Crnogorski bend Neon, nakon jednogodišnje pauze vraća se klupskim svirkama. Naime, u subotu, 14. novembra družina koju predvodi pjevač Marko Vukčević nastupiće u podgoričkom Hard Rok Cafeu od 21.30.

“Iako je bend za kratko vrijeme uspio da izbori sebi mjesto na muzičkoj sceni, morali smo da zbog privatnih obaveza napravimo pauzu kad su nastupi u pitanju. Nekako nam je muzička karijera bila u drugom planu. Za to vrijeme smo redovno vježbali, stvarali autorske pjesme i radujemo se ponovnom susretu sa publikom”, priča za “Vijesti” Vukčević.

Bend, koji pored njega čine Ilija Pejović, Batrić Krvavac, Bole Martinović i Petar Lazović, pauzu je iskoristio i da osvježi repertoar.

“Želimo da pokažemo publici da smo sve ovo vrijeme vježbali i pratili šta se dešava na sceni, pa smo repertoar obogatili sa aktuelnih hitovima. No, ostali smo vjerni zvuku po kojem je Neon od početka prepoznatljiv”, ističe Vukćević. On iza sebe ima jedan solo album, ali se bez obzira na pauzu njegovo mišljenje o samostalnoj karijeri nije promijenilo. “I dalje se vidim više u bendu i ne razmišljam o solo karijeri”, tvrdi Vukčević, dodajući da će među pjesmama koje će svirati na povratničkom nastupu, biti i neka sa njegovog albuma “Suza od stakla”.

“Koliko ćemo svirati mojih pjesama, najviše zavisi od koncepcije svirke. Ono što sad mogu da obećam je da ćemo sigurno izvesti “Nemir u duši”, jer je ona najčešća i na probama”, ističe Vukćević.

Iako su, kaže, pauzu iskoristili i za pisanje autorskih pjesama, publika neće imati skoro priliku da ih čuje.

“Mi radimo polako, nigdje nam se ne žuri. Mislim da trenutno nije pravo vrijeme da se bilo šta objavljuje, zato pjesme koje su nastale u ovom periodu čekaju bolja vremena. To ne znači da sve one neće pretprpjeti još izmjena”, zaključuje Vukčević.