Banović predsjednik Skupštine PKCG

Banović je kazao da je PKCG uvijek bila mjesto gdje su privrednici rješavali aktuelna poslovna pitanja

177 pregleda2 komentar(a)
Privredna komora, Foto: Privrednakomora.me
12.11.2015. 11:44h

Izvršni direktor kompanije Jadroagent Bar, Vojo Banović, izabran je jednoglasno za predsjednika Skupštine Privredne komore (PKCG).

Skupština PKCG konstituisana je u novom sazivu, a za zamjenika Banovića u narednom četvorogodišnjem mandatu izabran je direktor Termoelektrane (TE) Pljevlja, Luka Jovanović.

Iz PKCG su saopštili da je Banović dugogodišnji ugledni privrednik koji je i do sada bio angažovan u organima i drugim oblicima rada PKCG.

“Sve ga to preporučuje da motiviše privrednike u radu na unaprijeđenju poslovnog ambijenta i tako doprinesu razvoju ekonomije Crne Gore”, rekli su iz PKCG.

Banović je kazao da je PKCG uvijek bila mjesto gdje su privrednici rješavali aktuelna poslovna pitanja.

“Posljednjih godina opravdano ima sve veći značaj, jer kroz partnerstvo sa Vladom značajno doprinosi stvaranju povoljnog biznis ambijenta”, rekao je Banović.

Iz PKCG su saopštili da je usvojen Poslovnik o radu i da su verifikovani mandati 47 članova Skupštine. Skupština je izabrala i članove Upravnog odbora Privredne komore.

“Od 47 članova Skupštine njih 34 izabrali su odbori udruženja na svojim nedavno održanim konstitutivnim sjednicama. Predsjednici odbora udruženja su, shodno Statutu PKCG, po automatizmu, članovi Skupštine”, dodaje se u saopštenju.

Predsjednik PKCG, Velimir Mijušković, naveo je da je izborima u toj instituciji izabrano 350 predstavnika privrede u 13 odbora udruženja.

“Kada se zna da je u grupacijama još 95 privrednika, a u koordinacionim odborima njih 108, znači da je u organima PKCG sve zajedno više od 550 predstavnika cijele privrede koji će u narednom četvorogodišnjem periodu zastupati njene interese”, kazao je Mijušković.

On je ocijenio da snagu i autoritet PKCG čine neposredno izabrani, relevantni predstavnici cijele privrede prenoseći iskustva iz prakse o poslovnom ambijentu.