"Teatar 303" iz Kotora gostuje u Dubrovniku

U predstavi igraju: Dragan Buzdovan, Nađa Mirković, Neđeljko Kustudić, Iva Kernec, Miljan Stešević, Katarina Igić, Ranko Ristovski i Savo Miljenović

2 komentar(a)
Teatar 303, Foto: SIniša Luković
06.11.2015. 14:44h

Prvi put nakon rata u bivšoj SFRJ, humoristički "Teatar 303" iz Kotora, 7. novembra gostovaće u Dubrovniku.

Kotorani preko Debelog brijega idu na poziv Kazališne družine "Kolarin" iz Dubrovnika koja je "Teatar 303" pozvala da uveliča njihovu rođendansku proslavu.

"Ovaj poziv je za nas velika čast, a i obaveza, jer ovo je prvi put da gostujemo u Hrvatskoj. Kao nekad i sada "Teatar 303" je ostao dosljedan svom stilu u pozorišnom životu i evo smijehom prelazi granice", kazao je "Vijestima" čelnik kotorske pozorišno-humorističke trupe, Dragan Buzdovan.

"Teatar 303" u Dubrovnik ide sa svojom najnovijom hit-prestavom "na kotorskom dvoru" koja obiljem humora i satire, do "najsitnijih djelova" razlaže sve dosege crnogorske i kotorske vlasti u proteklih desetak godina.

U predstavi igraju: Dragan Buzdovan, Nađa Mirković, Neđeljko Kustudić, Iva Kernec, Miljan Stešević, Katarina Igić, Ranko Ristovski i Savo Miljenović.

Muzičke numere u predstavi izvode Zoran Dragović i Danica Nikić.Video materijal za ovaj komad odradila je "Kotor Tv", koja je ideje "Teatra 303" vjerodostojno prenijela i uklopila u scenario.

Tekst i režiju je uradio Dragan Buzdovan. Predstava je do sada izvođena sedam puta u Kotoru, a igrana je i u Budvi, Tivtu, Herceg Novom i Podgorici.

"Sa Kotorskog dvora se selimo u Dubrovački stari grad u velikoj sali "Sloboda" da 7. novembra u 18 sati smijehom spojimo dva dvora", kazao je Buzdovan, aludirajući na čuveni dubrovački Knežev dvor u Starom gradu.