Rakitić propušta El klasiko

Rakitić će zbog povrede definitivno propustiti derbi polusezone u Španiji, u kojem Barselona gostuje Real Madridu 21. novembra

1 komentar(a)
Ivan Rakitić, Foto: Reuters
05.11.2015. 09:23h

Vezista Barselone Ivan Rakitić pauziraće mjesec zbog povrede mišića desne potkoljenice. Hrvatski reprezentativac povrijedio se sredinom prvog poluvremana utakmice lIge šampiona, u kojoj je Barselona savladala BATE Borisov (3:0).

Rakitić će zbog povrede definitivno propustiti derbi polusezone u Španiji, u kojem Barselona gostuje Real Madridu 21. novembra.

"Utakmica protiv Bate Borisova bila bi perfektna da nije bilo povrede Rakitićča. Problem su nam te povrede jer zbog njih ne mogu da rotiram i odmorim igrače. Protiv Bate Borisova je posebno dobar bio Buskets. Tačnije odigrao je perfektnu utakmicu. Nedostaje nam i Mesi, ali mi imamo puno talentovanih igrača i bez njega dobijamo i igramo dobro - kazao je Luis Enrike, trener Barselone.

A da se ne osjeti izostanak sjajnog Argentinca potrudili su se Urugvajac i Brazilac - Luis Suares i Nejmar postigli su 17 od posljednji 20 golova Barse. Sinoć je Nejmar bio strijelac dva gola, a Luis Suares jednog. Od izostanka Mesija Luis Suares je psotigao devet golova, Nejmar jedan manje.