Murinjo: Hvala navijačima, biću im odan do posljednjeg momenta

"Do mog posljednjeg trenutka u ovom klubu, bilo to za četiri, 10 ili 15 godina, ja ću nastaviti da dajem sve za njih", kazao je Murinjo.

6 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta-AP
04.11.2015. 23:05h

"Stand Up For The Special One" (ustanite za Specijalnog), orilo se Stamford bridžom u finišu meča, a ovacije su dugo trajale...

Murinjo je otpozdravio navijačima, a samo nekoliko minuta ranije - bio je na konopcima.

Austrijanac Dragović je u 79. minutu postigao svoj drugi gol na meču, prvi u protivničku mrežu - za šokantno izjednačenje kijevskog Dinama.

Ušao je Eden Azar, širila se panika i tenzija, kada je najbolji igrač Čelsija ove sezone, Brazilac Vilijan, maeastralno pogodio iz slobodnog udarca za 2:1 i povratak „plavaca” na 2. mjesto.

"Ova pobjeda je veliko olakšanje. Igrači su je zaslužili, zbog napornog rada. Trijumf je došao kao velika kompenzacija. Razlika u odnosu na prethodne mečeve je u tome što je smo imali samopouzdanje i u negativnim trenucima. A taj negativni momenat je ponovo došao. Reakcija je bila fantastična, tim je pokazao da je jak mentalno. Većina igrača se vraća na svoj optimalni nivo", kazao je Murinjo.

Pohvalio je Vilijana, najboljeg igrača Čelsija ove sezone.

"Igra fantastično, ne samo danas. Igra već dugo na visokom nivou".

Portugalac se na kraju zahvalio navijačima:

"Hvala im na podršci i ovacijama. Prepoznaju da sam profesionalac, znaju da sam im donio mnogo lijepih momenata, proradile su i uspomene. Do mog posljednjeg trenutka u ovom klubu, bilo to za četiri, 10 ili 15 godina, ja ću nastaviti da dajem sve za njih", kazao je Murinjo.