Tužilaštvo traži skidanje imuniteta, Krivokapić želi obrazloženje

Krivokapić naknadno traži od VDT dostavljanje činjeničnog osnova kako bi se poslanici valjano opredijelili prema zahtjevu tužilaštva

0 komentar(a)
Andrija Mandić, Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
03.11.2015. 06:29h

Tužilaštvo je u petak podnijelo Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta, odnosno odborenje za krivično gonjenje poslanika Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića, Slavena Radunovića i Milana Kneževića.

Tužilaštvo traži skidanje imuniteta Madniću i Radunoviću zbog sumnji da su pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, dok se u slučaju Kneževića traži skidanje imuniteta zbog sumnji da je napao službeno lice tokom uklanjanja bine i šatora ispred zgrade parlamenta.

U zahtjevima Osnovnog i Višeg tužilaštva samo se citiraju djelovi zakona na koji se ti organi pozivaju za skidanje imuniteta poslanicima. Zbog toga se predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić obratio Vrhovnom državnom tužilaštvu dodatno tražeći da dostave i “činjenični osnov kako bi se poslanici valjano opredijelili prema zahtjevu tužilaštva”.

Mandić je lišen slobode na noć protesta u kafani “Kristal”, Radunović ispred Centra bezbjednosti dok je sa ostalim poslanicima tražio informacije o Mandiću, dok se za Kneževića naknadno traži skidanje imuniteta.

O skidanju imunteta poslanicima DF-a prvo raspravlja Administrativni odbor, nakon čega daje predlog plenumu.