Predomislio se: Fil Kolins više nije u penziji

“Ubijao sam vrijeme gledajući televiziju i opijajući se. To me je umalo ubilo. Ali već tri godine ne pijem”, tvrdi Kolins

71 pregleda0 komentar(a)
Fil Kolins (Novina)
01.11.2015. 17:56h

Bivši pjevač i bubnjar grupe “Genesis”, Fil Kolins najavio je u intervjuu za “Rolingstoun” da će za mjesec dana početi da radi na novim pjesmama.

“Zvanično više nisam u penziji”, kazao je slavni muzičar. Kako prenosi AFP, 64-godišnji roker je 2011. objavio da se povlači sa scene, ali se u međuvremenu predomislio, pa za početak planira da 12. decembra održi dobrotvorni koncert u Majamiju.

Zahvaljujući hitovima poput "One More Night", "Against All Odds" i "A Groovy Kind of Love", Kolins je prodao više od 100 miliona albuma kao solo izvođač i još 150 miliona zajedno sa grupom Genesis. U Majamiju živi od kada se 2006. godine razveo od supruge Orijane s kojom ima dva sina, a u sklopu kuće je napravio studio u kojem će snimati nove pjesme. Kolins je za “Rolingstoun” priznao da je nakon razvoda uslijedio "mračan" period u njegovom životu.

"Ubijao sam vrijeme gledajući televiziju i opijajući se. To me je umalo ubilo. Ali već tri godine ne pijem", naveo je on.

Iako nije izdao nijedan novi materijal od 2002. i albuma "Testify", Kolins je radio na drugim projektima kao što je pisanje pjesama za brodvejski mjuzikl "Tarzan".

Kolins je okupio bend u kom će se na mjestu bubnjara naći Džejson Bonam, sin preminulog člana grupe “Led Zeppelin”, Džona Bonama.