Porasla podrška Le Penovoj uoči regionalnih izbora

Istraživanje javnog mnjenja Le Penovu stavlja iza bivšeg francuskog premijera Alena Žipea pripadnika desnog centra, čiji je rejting stabilan na vrhu ljestnice, dok je lider glavne konzervativne stranke, bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi daleko iza njih, sa podrškom od 39 odsto

0 komentar(a)
Marin Le Pen, Foto: Reuters
31.10.2015. 20:01h

Nešto više od mjesec dana uoči regionalnih izbora u Francuskoj, podrška francuskoj političarki krajnje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen je porastala među biračima koji opisuju sebe kao desničare, pokazalo je istraživanje BVA instituta.

Njen rejting je porastao za 5 procentnih poena na 52 odsto među desničarskim biračima, uoči izbora 6. decembra, prenijela je agencija Rojters.

Le Pen je najavila da će učestvovati na regionalnim izborima što je potez koji će testirati njenu popularnost pred predsjedničke izbore 2017. godine.

Liderka Nacionalnog fronta učestvovaće na izborima kao čelnica novoproširenog regiona Sever-pas-de-Kale-Pikadi na sjeveroistoku Francuske gdje je udio glasova krajnje desnice porastao u poslednjih nekoliko godina.

Istraživanje javnog mnjenja Le Penovu stavlja iza bivšeg francuskog premijera Alena Žipea pripadnika desnog centra, čiji je rejting stabilan na vrhu ljestnice, dok je lider glavne konzervativne stranke, bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi daleko iza njih, sa podrškom od 39 odsto, navodi Rojters.