Za 10 dana znaće čija su stajališta na aerodromu

Više taksista godinu radilo, nakon što je u avgustu 2014. „Aerodrom taksiju” istekao ugovor o korišćenju stajališta

158 pregleda7 komentar(a)
Taksisti, Foto: Ivan Čađenović
31.10.2015. 07:54h

Rezultati javnog oglasa za taksi stajalište na aerodromu u Golubovcima biće poznati za desetak dana, nakon što predstavnici preduzeća „Aerodromi Crne gore” razmotre pristigle ponude, koje su juče otvorili.

Više taksista godinu dana radilo je na Aerodromu, nakon što je u avgustu prošle godine udruženju „Aerodrom taksi” istekao ugovor o korišćenju stajališta, a nadležni saopštili da do tendera svi mogu da ih koriste.

Iz tog razloga protestovalo je juče pedesetak taksista iz nevladinih udruženja „Aerodrom taksi”, “Montenegro taksi” i “Autobuska-Željeznička” ispred zgrade Aerodroma, jer nijesu mogli da učestvuju na tenderu.

“Moji klijenti smatraju da javni poziv ne pruža ravnopravan tretman svim preduzetnicima koji su od nadležnog Sekretarijata dobili licencu za obavljanje auto-taksi djelatnosti. Takođe smatramo da je cjelishodno poništiti javni poziv i raspisati novi, koji će biti u skladu sa zakonom”, kazao je advokat taksista Milija Šaranović.

Smatra da je javni poziv „namješten” i štetan, jer se njime diskriminišu taksi djelatnici koji više od dvadeset godina rade na Aerodromu.

“Aerodromi Crne Gore” su u tenderu, objavljenom prije dvadeset dana, kao jedan od uslova za korišćenje stajališta naveli da udruženje mora biti registrovano kao privredno društvo, dok se većina taksi-udruženja vodi kao nevladina organizacija”, navodi Šaranović.

Predsjednik “Aerodrom taksija” Mitar Lopičić je, međutim, negirao da svi iz toga udruženja protestuju, već samo četvorica kolega, koji su više od dvadeset godina koristili stajalište.

“Prijavili smo se uredno na javni oglas, nakon što smo se regularno registrovali kao privredno društvo i zaposlili. Nemamo ništa protiv oglasa ili preduzeća 'Aerodromi'. Četiri čovjeka ne mogu da se predstavljaju kao naše udruženje, jer nas ima još 12”, kazao je Lopičić.

Vlasnik autobuskog prevoza „Gradski saobraćaj PG” Haris Alivodić najavio je za “Dan” da će imati novu liniju od Hrama Hristovog vaskrsenja do Aerodroma, isključivo za korisnike avio-prevoza, cijena će biti veća od 70 centi, ali još uvijek ne znaju, koliko tačno.