MILOsrdni anđeo: Pogledajte kako se Đukanović pretvara u đavola

"Aktuelna situacija je u suštini ista posljednjih koooliko godina. Ništa me ne čudi od svega što se desilo, pa ni brutalnost policije"

83 pregleda34 komentar(a)
Andrija Krivokapić, Foto: Facebook.com
28.10.2015. 15:09h

DJ i producent iz Bara Andrija Krivokapić, poznatiji pod pseudonimom Masturbeator, objavio je novi spot za pjesmu "MILOsrdni anđeo", inspirisan aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori i njihovim posljedicama. Spot u kojem se između ostalog premijer Crne Gore Milo Đukanović pretvara u đavola može se pogledati na YouTube servisu, a muzika je napravljena od semplova zvukova sa klipova protesta i par Đukanovićevih intervjua.

"Aktuelna situacija je u suštini ista posljednjih koooliko godina. Ništa me ne čudi od svega što se desilo, pa ni brutalnost policije. Čudim se ljudima koji se čude svemu tome, ali je super što je sad svima očigledno sve jasno. Iznenadilo me je nešto drugo prije par dana, poslije čega sam krenuo da pravim ovaj ‘film’", priča Masturbeator.

"Sjedio sam kući za kompjuterom, kao i vazda čeprkao po Facebooku i vidio ‘pjesnika’ inTelektualca koji pozira u svojoj odori poslije uspješne odbrane Crne Gore. Nisam odolio, morao sam da pročačkam i komentare i postove drugih po njegovom ‘zidu’. I zamalo povratih… Tolika količina degeneričnosti izrečena od strane ljudi u godinama… Baš su mi otvorili prozor za jedan kutak realnosti koji sam mrvu poricao ili makar pokušavao da vjerujem da nije takav", objašnjava producent što ga je inspirisalo da napravi numeru i prateći video.

Masturbeator je objasnio i značenje spota za koji je kazao da je napravljen u SF/horor maniru.

"Televizor koji se nalazi na videu je iz čuvenog Karpenterovog klasika ‘They Live', koji mi je jedan od omiljenih filmova. A scena s televizorom je momenat kada glavni lik stavlja naočare preko kojih vidi da umjesto spikera na dnevniku stoji zombi i iza njega rijec ‘Obey' (Pokori se). Pa moj film dobija značenje da gledalac koji gleda video ima osjećaj da je stavio naočare iz pomenutog filma", istakao je on.