Povrijeđeno 29 policijaca i 26 građana

"U sinoćnjim napadima na policijske službenike povrede je zadobilo 29 policijskih službenika od čega je jedan policijski službenik zadobio teške tjelesne povrede. Medicinsku pomoć u zdravstvenim ustanovama zatražilo je 26 građana"

18 komentar(a)
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
25.10.2015. 18:34h

Tokom protesta Demokratskog fronta koji je sinoć održan u Podgorici povrijeđeno je 29 policijskih službenika, od čega jedan teže, a medicinsku pomoć u zdravstvenim ustanovama zatražilo je 26 građana, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Uprave policije MUP-a su sinoć, nakon što su napadnuti na više pozicija tokom održavanja javnog okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta u Podgorici, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i nakon sprječavanja eskalacije daljeg nasilja uspostavili su stabilan javni red i mir na gradskom području. Deset lica je privedeno zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, od kojih je devet lišeno slobode, dok je jednom licu koje je maloljetno uručen prekršajni nalog", navodi se u saopštenju UP.

Nakon konsultacija sa tužilaštvom, poslanici Andrija Mandić i Slaven Radunović su, kako je saopšteno, "shodno kvalifikaciji djela od strane nadležnog tužioca, u zakonskom roku po nalogu tužioca privedeni tom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja".

"U sinoćnjim napadima na policijske službenike povrede je zadobilo 29 policijskih službenika od čega je jedan policijski službenik zadobio teške tjelesne povrede. Medicinsku pomoć u zdravstvenim ustanovama zatražilo je 26 građana.

Lica koja su izazvala nasilje oštetila su 13 vozila Uprave policije. Kamenovano je više objekata među kojima i objekat Ambasade Republike Albanije na kojem su nastala oštećenja na fasadi, kao i prostorije TV Pink M na kojima su polomljena stakla. CB Podgorica je prijavljeno da su stakla polomljena na ukupno 26 objekata u gradu. Izvršeno je krivično djelo teška krađa na provalan način u objektu zlatare Majdanpek", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje u vezi sa sinoćnjim događajima, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom.