Karpušin o učlanjenju CG u NATO: Narod treba da odluči na referendumu

On je u intervjuu za albansku televiziju "Top channel" rekao da ubrzavanje procesa intergacije Crne Gore u NATO jačaju polarizaciju u Crnoj Gori, što može izazvati ekonomske i socijalne problem

9 komentar(a)
Aleksandar Karpušin, Foto: Youtube.com
23.10.2015. 12:20h

Ambasador Rusije u Tirani Aleksandar Karpušin izjavio je da u Crnoj Gori treba organizovati referendum o učlanjenju u NATO, navodeći da o tom, pitanju treba da se izjasni narod a ne država.

On je u intervjuu za albansku televiziju "Top channel" rekao da ubrzavanje procesa intergacije Crne Gore u NATO jačaju polarizaciju u Crnoj Gori, što može izazvati ekonomske i socijalne probleme.

"Moje mišljenje je da je politička situacija u Crnoj Gori toliko osjetljiva da je veoma važno da se čuje glas opozicije i možda je veoma važno da se organizuje referendum o učlanjenju u NATO", rekao je on, ističući da zvanična Moskva nije povezana sa protestima u Podgorici.

"Budite sigurni da Rusija nema veze sa događajima u Podgorici, sa protestima niti rasturanjem kampa ispred parlamenta. Zvanična Moskva je uvjek ukazivala da je Rusija zainteresovana da za stabilan i uspješan razvoj Crne Gore. istovremeno, jasno je da proces euro-atlanstskih integracija i njegovo ubvrzavanje, ne vode ka konsolidaciji i prosperitetu, već upravo suprotno", rekao je Karpušin, navodeći da ti procsi vode ka političkoj i ideološkoj polarizaciji i ekonomskim i socijalnim problemima. "