Agencija za elektronske medije osuđuje primjenu sile nad novinarima

Iz Agencije su apelovali na građane, a zahtjevali od organizatora protesta i državnih organa da 24. oktobra pokažu maksimalno poštovanje ljudskih i profesionalnih prava novinara i drugih predstavnika medija

2 komentar(a)
novinari, mediji, Foto: Shutterstock
23.10.2015. 10:39h

Agencija za elektronske medije osuđuje primjenu sile i ometanje novinara u u vršenju njihovih profesionalnih dužnosti tokom protesta dijela parlamentarnih stranaka i koalicija.

"Agencija za elektronske medije, kao i uvijek, najoštrije osuđuje svaku praksu neopravdane primjene sile u bilo kojoj oblasti društvenog života, a posebno prema novinarima i medijima, čija je slobodna djelatnost od prvorazrednog društvenog značaja i javnog interesa. Sloboda medija je osnovna jedinica mjere slobode društva", navodi se u saopštenju.

Iz Agencije su apelovali na građane, a zahtjevali od organizatora protesta i državnih organa da 24. oktobra pokažu maksimalno poštovanje ljudskih i profesionalnih prava novinara i drugih predstavnika medija, i da se prema njima postupa striktno po propisima kako bi se omogućilo da nesmetano obavljaju svoje složene i odgovorne poslove.

Takođe, kako se navodi u saopštenju, Agencija očekuje od svih medija, a posebno elektronskih, da svojim profesionalnim radom doprinesu potpunom, objektivnom i blagovremenom informisanju građana.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.