Bar: Za Dan opštine ugostili osam delegacija

Ovog puta, u Baru su dočekali osam delegacija - prijateljskih gradova Bora i Kragujevca iz Srbije, Krfa iz Grčke, Opštine Resen i Matice crnogorske iz Makedonije, Opštine Adana, pokrajine Karaisali i Fondacije Marmara iz Turske, te Zajednice Crnogoraca u Albaniji

142 pregleda0 komentar(a)
Dan opštine Bar, posjete sestrinskih gradova, Foto: Opština Bar
26.11.2018. 16:40h

Kao i svake godine, Dan Opštine Bar 24. novembar bio je prilika da lokalna uprava ugosti predstavnike inostranih gradova sa kojima ima potpisane protokole o prijateljstvu, ali i delegacije iseljeničkih asocijacija.

Ovog puta, u Baru su dočekali osam delegacija - prijateljskih gradova Bora i Kragujevca iz Srbije, Krfa iz Grčke, Opštine Resen i Matice crnogorske iz Makedonije, Opštine Adana, pokrajine Karaisali i Fondacije Marmara iz Turske, te Zajednice Crnogoraca u Albaniji.

"Za sve goste je organizovan svečani prijem kod predsjednika Opštine Dušana Raičevića, na kojem je iskazana zahvalnost i čast povodom prisustva uvaženih delegacija, a dogovoreno je osnaživanje prijateljstva i jačanje saradnje naših gradova", saopštili su ovim povodom iz Službe predsjednika Opštine Bar.

Prema istim navodima, predstavnici prijateljskih gradova su prisustvovali svečanostima koje su u Baru bile organizovane povodom proslave Dana Opštine "i iz Bara ponijeli lijepe utiske".

U delegaciji Bora bili su gradonačelnik Aleksandar Milikić, predsjednik Skupštine Dragan Žikić i član Gradskog vijeća za oblast poljoprivrede Ljubiša Rapeđić, a iz Resena gradonačelnik Živko Gošarevski i savjetnik za finansije Dragi Tasevski. Iz Krfa je došao potpredsjednik Nikolaos Korakianitis, a Iz Kragujevca pomoćnici gradonačelnika Nikola Urošević i Stefan Nikezić.

Gosti Opštine Bar bili su i predsjednik Matice crnogorske u Republici Makedoniji Miroljub Orlandić i Marinko Ćulafić, predsjednik Zajednice Crnogoraca u Albaniji, a u tri turske delegacije, iz Opštine Adana su bili savjetnici predsjednika Bugrahan Duru i Ozlem Suslsoglu, iz pokrajine Karaisali savjetnik predsjednika Zuhtu Šafak, te fz istanbulske fondacije Marmara Serhat Tabanca i Mustafa Ergin.