Svijetla budućnost crnogorskog sporta

13 komentar(a)
Noć olimpijskih nada, džudo, Foto: Aleksandar Vučković
15.10.2015. 20:40h

Crnogorski džudisti koji su obilježili protekli period na međunarodnoj sceni, večeras su od matičnog Saveza dobili prigodne poklone kao znak pažnje i pokazatelj koliko se u njih vjeruje.

Na svečanosti koja je pod nazivom "Noć crnogorskih džudo nada" održana u Nikšiću, nagrade su dobili Danilo Pantić, juniorski prvak Evrope, Jovana Peković, bronzana na kadetskom šampionatu svijeta, i Tanja Božović, seniorska prvakinja Balkana.

Danilo Pantić je nagrađen sa 3.000 eura.

"Vjerujem da će naši rezultati biti podstrek da napravimo još bolje, a posebno se zahvaljujem trenerima i ljudima iz mog kluba Akademika", rekao je Pantić.

Jovana Peković je dobila novčanu nagradu 2.000 eura.

"Zahvaljujem se svima, Džudo savezu na čelu sa Dragomirom Bečanovićem, Upravi za sport i direktoru Igoru Vušuroviću koji mi je konstantno pomagao, trenerima i klupskim i reprezentativni drugovima", istakla je Pekovićeva.

Tanja Božović je nagrađena umjetničkom slikom Krsta Andrijaševića.

"Nadam se da ću u narednim periodu postići još bolje rezultate i da ću vas obradovati već do Nove godine", kazala je Božović.

Direktor Uprave za sport Igor Vušurović čestitao je džudistima, poželio im još bolje rezultate i rekao da ih najveća iskušenja tek očekuju u seniorskoj konkurenciji, dok je predsjednik DŽSCG Bečanović kazao da ne sumnja da će džudisti biti ponos Crne Gore u budućnosti.

"Siguran sam da ćemo za Tokio 2020. imati bar četiri norme i to od takmičara koji će se za to izboriti vrhunskim rezultatima na evropskim i svjetskim prvenstvima, te da će i u Tokiju jurišati na medalje", zaključio je Bečanović.