Gradonačelnik Budve "čisti" sav SDP kadar

"Svi koji su došli na neko mjesto isključivo po političkoj funkciji treba da odu", smatra Popović

50 pregleda29 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
15.10.2015. 08:22h

Kadar Socijaldemokratske partije (SDP) biće smijenjen iz svih upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Budva.

To je odluka novog gradonačelnika Srđe Popovića, nakon što je lokalni DPS raskinuo koaliciju sa dugogodišnjim političkim partnerom - SDP-om.

Očekuje se da će zeleno svjetlo "sječi" kadra dati i Skupština, čije je zasjedanje predsjednik Boro Lazović zakazao za 22. oktobar.

Na zasjedanju će se naći odluke o razrješenju članova upravnih odbora iz redova SDP u JU “Muzeji i galerije Budva“ , JU “Grad teatar“, JU “Narodna biblioteka Budve“, “Mediteranski sportski centar“, “Sportsko-rekreativni centar“, “Komunalno“, “Pogrebne usluge“, “Parking servis Budva“, “Mediteran reklame“, “Vodovod i kanlaizacija”, društva za konsalting i inženjering “BSP“ i “Akademije znanja”.

Predviđeno je da lokalni parlament izabere nove članove uprvnih odbora i popuni upražnjene fotelje.

Popović je ocijenio da je dobro prekinuti ono što ne funkcioniše i da je SDP zaslužio razlaz.

“Sada je u pitanju redovna procedura, jer ako smo se razišli sa SDP, treba da se raziđemo i sa njihovim partijskim kadrom. Svi oni ljudi koji su došli na neko mjesto isključivo po političkoj funkciji, treba sa toga mjesta i da odu. Da sam ja u takvoj situaciji, ne bi trebalo niko da me pita, niti smjenjuje, sam bih podnio ostavku. Očekujem da će tako uraditi svi oni koji su na odgovornim funkcijama u lokalnnoj administraciji i preduzećima, a došli su po političkoj pripadnosti SDP. Kada budu novi izbori, novi megdan, neka svako pokaže koliko vrijedi i izbori svoje mjesto“, kazao je Popović “Vijestima”.

Odbornici bi u četvrtak i formalno trebalo da daju saglasnost za razrješenje potpredsjednika opštine Milana Vučinića (DPS) i Ljubomira Filipovića (SDP). Njima je prestao mandat kada je doskoršnji predsjednik Opštine Lazar Rađenović podnio ostavku.

Filipović je, međutim, i prije toga jasno stavio da znanja da ne želi bude dio buduće vlasti.

Spor SDP i DPS nastao je upravo nakon što je manji koalicioni partner odbio da glasa za izbor Popović za predsjednika Opštine.

Aktuelna vlast za upražnjeno mjesto potpredsjednika Opštine predložila je Suzanu Pribilović.

Mima Karadžić podnio ostavku, traži se direktor “Muzeja i galerija”

Glumac Milutin-Mima Karadžić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Savjeta JU “Muzeji i galerije Budve“, a lokalni parlament trebalo bi da se na narednom zasjedanju izjasni koga će imenovati za njegovog nasljednika.

Karadžić je još prije mjesec i po podnio ostavku, ali je tek sada ona objelodanjena.

Predstavnici opozicije su još prije godinu i po, kada je Karadžić, poznat po ulozi tajkuna Sava Bačića u seriji „Budva na pjenu od mora“, negodovali zbog njegovog izbora.

Razlog je upravo bila serija, koja je po ocjeni opozicije, previše koštala Budvu.

“Vijesti” su nedavno objavile da su poreski obveznici Budve za nju izdvojili gotovo 300 hiljada eura.