Načisto: Kako zaustaviti ’’trovanje’’ građana rijaliti programom?

Kako se i da li se sankcionišu emiteri koji kroz rijaliti programe u naše domove unose besprizorne svađe, tuče, nakaradne ideološke i vaspitne poruke?

100 pregleda16 komentar(a)
TV Vijesti, Načisto, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
15.10.2015. 09:11h

U večerašnjoj emisiji Načisto, koja je na programu od 20 časova, saznaćete:

Šta država čini kako bi zaustavila „trovanje“ građana kroz televizijske programe vulgarnih i uznemirujućih sadržaja? Kako se i da li se sankcionišu emiteri koji kroz rijaliti programe u naše domove unose besprizorne svađe, tuče, nakaradne ideološke i vaspitne poruke? Da li iko vodi računa o mentalnom zdravlju nacije i po kom se ključu dodjeljuju nacionalne frekvencije koje se smatraju državnim resursom? Da li država ima strategiju i plan kada je u pitanju medijski sektor ili je opstanak moguć samo poslušnima? Kakva je legislativa, koliko čuvamo svoje tržište, kako se troši novac koji izdvajamo za sadržaje u opštem interesu i postavljanje standarda u ovoj oblasti? Šta se desilo sa profesionalnim standardima u eri hiper-komercijalizacije? Koliko je izostanak regulacije u ovom sektoru uslovio izostanak samoregulacije i unio haos u medijski sektor? Mogu li mediji, čiji je proizvod tako vidljiv i pogodan za komentarisanje, biti bolji od ostatka društva?

Odgovore na ova i druga pitanja dobićete u emisiji Načisto, večeras, sa početkom u 20h. Gosti autora Petra Komnenića ove sedmice su Momčilo Stojanović, pomoćnik direktora Agencije za elektronske medije i Goran Đurović, član Savjeta RTCG i predsjednik upravnog odbora koalicije NVO „Saradnjom do cilja“.

Svake sedmice, Petar Komnenić, u emisiji ugošćava razne poznate ličnosti iz različitih društvenih oblasti kako bi došao do informacija koje su interesante i koje mogu biti korisne za gledaoce.

Emisija Načisto sa Petrom Komnenićem emituje se svakog četvrtka od 20 sati, samo na TV Vijesti.