Specijalni tužilac ispituje ko je iz ZIKS-a pustio Zindovića

On je nesmetano izašao iz kuće kroz vrata porodičnog doma, jer su materijalni tragovi, sa sigurnoću, pokalazi da ubica nije pobjegao kroz prozor od toaleta, kako su to zatvorski čuvari tvrdili

104 pregleda6 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
12.10.2015. 17:35h

Specijalno tužilaštvo će se baviti slučajem bijega iz zatvora osuđenog ubice ubice Jovice Zindovića, saznaje TV Vijesti.

Dok policijska potraga za Zindovićem i dalje traje, bjelopoljsko Osnovno tužilaštvo privodi kraju svoju istragu o tome ko je sve od službenika bjelopoljskog zatvora odgovoran za njegovo bjekstvo.

Specijalni tužilac će se pozabaviti procedurom puštanja Zindovića, jer je konačnu odluku na osnovu mišljenja dostavljenog iz bjelopoljskog zatvora donijela Uprava ZIKS-a.

Sagovornik TV Vijesti ne isključuje mogućnost da bi specijalno tužilaštvo moglo pokrenuti postupak i protiv nekog iz vrha Uprave ZIKS-a, ko je odobrio puštanje Zindovića iz zatvora, a da pri tome nije imao u vidu djelo koje je počinio pa ni činjenicu da za osuđenog ubicu ima indicija da je počinio još jedno ubistvo u Sloveniji.

Policija pokušava da identifikuje osobe koje su pomogle Zindoviću da pobjegne, po, što je već istog dana bilo jasno, dobro i unaprijed smišljenom planu.

On je nesmetano izašao iz kuće kroz vrata porodičnog doma, jer su materijalni tragovi, sa sigurnoću, pokazali da ubica nije pobjegao kroz prozor od toaleta, kako su to zatvorski čuvari tvrdili.

Utvrđeno je za sada da je Zindović organizovan prevoz, ali ne tačno i kojim vozilom je pobjegao.

Dobro upućeni sagovornici Televizije vjeruju da Zindović nije čekao da se prašine slegne da bi pobjegao, već da je zahvaljući svojim prijateljima uspio da pređe u jednu od susjednih zemalja, ali da nije riječ o Kosovu.