Radnici Boksita odustali od okupljanja pred Vladom: "Bili bi neprimijećeni"

Kako je kazao Nikola Žugić iz Samostalnog sindikata Boksita, ispred Vlade je inače "velika gužva, pa bi mogli samo da se smjestimo u nekom parku, gdje bi bili neprimijećeni"

53 pregleda21 komentar(a)
radnici Boksita, Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
12.10.2015. 08:19h

Radnici nikšićkih Rudnika boksita odustali su od najavljenog današnjeg okupljanja ispred zgrade Vlade u Podgorici jer se nadaju da će do kraja sedmice razgovarati sa nikšićkim biznismenom Veselinom Pejovićem koji je kupio imovinu preduzeća.

Kako je kazao Nikola Žugić iz Samostalnog sindikata Boksita, ispred Vlade je inače "velika gužva, pa bi mogli samo da se smjestimo u nekom parku, gdje bi bili neprimijećeni".

"Ivan Ivanović je odustao od namjere da kupi imovinu Boksita jer on i njegovi poslovni partneri nijesu uspjeli da sakupe sav novac. Pejović nam je jedina opcije. Ministar ekonomije je obećao da će ugovoriti sastanak sa njim i nadamo se da će do toga doći do kraja ove sedmice", kazao je Žugić.

Radnici Boksita okupiće se opet narednog ponedjeljka ispred upravne zgrade kako bi odlučili o narednim potezima.

Ivanović, prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata ima dvije firme Rapaks, osnovanu 2012.godine koja se bavi trgovinom na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima, i Resajkling kourt, osnovanu početkom prošle godine i čija djelatnost je recikliranje sortiranog otpada. Sjedište oba društva je u Nikšiću.