Studentski centar i Stršljen novi članovi elite

0 komentar(a)
Erste liga logo, Foto: Arhiva Vijesti
02.10.2015. 17:38h

Direktorijum klubova Erste Prve lige održan je u prostorijama KS Crne Gore, a sastanku su prisustvovali predstavnici devet od 11 klubova koji će se takmičiti u sezoni 2015/16.

Obavljen je žrijeb parova za novu sezonu koja počinje 17/18. oktobra, a predstavnici klubova upoznati su sa kalendarom takmičenja i izmjenama u Propozicijama.

Sastanku su pored predstavnika klubova, prisustvovali generalni sekretar Košarkaškog saveza Crne Gore Petar Popović i komesar lige Miomir M. Mugoša.

Žrijebom je određeno da će se u prvom kolu sastati: Mornar - Ulcinj, Stršljen - Ibar, Lovćen Basket - Teodo, Studentski centar - Jedinstvo, dok je Danilovgrad slobodan

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Crne Gore Petar Popović upoznao je predstavnike klubova sa izmjenama u Propozicijama takmičenja u Erste Prvoj A ligi.

Novi klubovi u elitnom rangu crnogorske košarke su Studentski centar i Stršljen.

U prvom krugu takmičenja će nastupati devet klubova, u svakom kolu slobodna će biti jedna ekipa, a igraće se po trokružnom bod sistemu.

Po završetku ligaškog dijela takmičenja, šest prvoplasiranih ekipa izboriće plasman u plej-of u kojem će se priključiti Budućnost Voli i Sutjeska, po završetku regularnog dijela sezona u ABA ligi.

Bolje plasirani tim od dva crnogorska predstavnika u ABA ligi zauzeće prvu poziciju uoči početka plej-ofa, dok će slabije plasirani tim sa drugog mjesta u razigravanje za titulu prvaka Crne Gore.

U četvrtfinalu i polufinalu će se igrati na dva, a u finalu na tri dobijena meča.

Novosti u Propozicijama takmičenja su da je domaćin dužan da obezbijedi intoniranje državne himne uoči početka svakog meča.

Službena lica koja su na klupi obavezna su da se pridržavaju dres koda (odijela i kravate), a pomenuta odredba ne odnosi se samo na fizioterapeute.

Sva lica koja su na klupi su obavezna da posjeduju odgovarajuću licencu, a svaki klub mora da ima po četiri pomoćne sudije koji posjeduju licencu.