Brnović se i dalje nada Jovetiću, poziv za Rodića

"Stevan će sjutra imati još jedan pregled, a prvi je pokazao da nema velikih oštećenja na mišiću. Nadamo se da će moći da igra, njegova želja nije sporna. Svi znamo šta nam znači Stevan Jovetić, posebno sada kada je u vrhunskoj formi", kazao je Brnović.

0 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
02.10.2015. 09:04h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović pozvao je debitanta Vladimira Rodića i još uvijek povrijeđenog Stevana Jovetića za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Austrije u Podgorici 9. oktobra Rusije u Moskvi 12. oktobra.

Crna Gora ima samo teoretske šanse da uvati treće mjesto u grupi i plasira se u baraž. Obje pobjede su neophodne, a što je najgore od svega - možda ne i dovoljne...

"Na ostale rezultate nećemo gledati dok se ne završi prva sa Austrijom. Igramo protiv ubjedljivo najbolje reprezentacije u grupi u ovim kvalifikacijama. Znamo šta nam treba u ovom meču, igramo na našem terenu, pred našom publikom, i želimo samo tri boda. Momci igraju mnogo više u svojim klubovima nego ranije, što nam uliva nadu", kazao je Brnović.

Vladimir Rodić, vezista švedskog Malmea, rođen je prije 22 godine u Beogradu, ali će uskoro debitovati u crnogorskom dresu.

"Rodića pratimo odavno, a pokriva mjesta na kojima smo deficitarni, a to su krilne pozcije, kao i u veznom redu. U odbrani i napadu smo odlični, ali smo na toj poziciji slabi. Nadam se da će Đorđević, Boljević i Jovović igrati više u svojim klubovima, te da će konkurencija biti jača".

Na spisku je i Stevan Jovetić, za kojeg se zbog povrede još ne zna da li će moći da igra.

"Jovetić ima još jedan pregled, nakon kojeg ćemo donijeti definitivnu odluku. Na prvom pregledu nije bilo naznaka teže povrede. On je optimista, kao i svi mi. Raspoložen je, želi da bude sa ekipom. Znamo šta nam znači, pogotovo sada kada je u vrhunskoj formi".

Brnovića ne brine podatak da je Stefan Savić, novi defanzivac Atletiko Madrida, od početka sezone odigrao samo jedan meč u dresu "kolćonerosa".

"Uopšte me to ne brine. Razgovarao sam sinoć sa Savićem, rekao mi je da je Simeone imao velike pohvale na njegov račun, čak mu je i priznao da je njegova krivica što ne igra više. Savić je u vrhunskoj formi, još nisam vidio da je tako fizički spreman. Možda je smiješno reći, ali je meni drago što nije igrao, biće odmoran za dvije utakmice reprezentacije. Ne vjerujem da će igrati sada za vikend, protiv Reala.’’

Realni problem su golmani. Sva trojica - Poleksić, Petković, Mijatović - brane u crnogorskoj ligi.

"Ne potcjenjujem našu ligu, ali nije isto braniti na jačim utakmicama, u inostranstvu, nego kod nas. Vjerujem u Poleksića, koji je bio malo prehlađen, kao i na dva druga momka, siguran sam da će oni to odraditi kako treba. Čim su na spisku, onda su to zaslužili. Realan problem mogli bi da imamo u narednom periodu, jer nemamo golmana koji brani u inostranstvu".

Nakon ko zna koliko vremena, Brnović nije pozvao Vladimira Volkova.

"Tu je Tomašević, koji je iskoristio trenutno slabu formu Volkova. Za naredne akcije sigurno da mora da popravi minutažu u svom klubu. Tomašević je odigrao fantastičnu utakmicu protiv Švedske, kao i ostale, tako da je dobio prednost".

Brnović je na kraju komentarisao snagu Austrije i Rusije.

‘’Po meni, Rusija je mnogo jača selekcija od Austrije. I njih, i nas i Švedsku Rusi su "gazili’’ u prvom poluvremenu, dok su u nastavku padali u igri. Austrija je vjerovatno bila malo podcijenjena prije početka kvalifikacija, ali ne od nas, jer mi nikoga ne možemo da potcijenimo. Nama je utakmica u Beču došla protiv nesrećnog remija sa Lihtenštajnom, tako da smo i na fizičkom i na psihološkom planu bili loši. Imaju jako kompaktnu ekipu koju nosi zvijezda Bajerna, Alaba. Ekipa koja je stasala i koja može da zada problem i mnogo jačim selekcijama nego što smo mi".

Golmani: Poleksić (Sutjeska), Petković (Lovćen) i Milan Mijatović (Bokelj).

Odbrana: Baša (Lil), Savić (Atletiko Madrid), Saveljić (Defensa i Hustisia), Tomašević (Kortrijk), Simić (Kaiserispor), Balić (Tirgu Mureš).

Sredina terena: Kašćelan (Arsenal Tula), Vukčević (Braga), Mandić (Čukarički), Zverotić (Sion), Janković (Čukarički), Marušić (Kortrijk), Boljević (AEK Larnaka), Rodić (Malme), Nikolić (BATE Borisov).

Napad: Jovetić (Inter), Vučinić (Al Džazira), Damjanović (Peking), Bećiraj (Dinamo Minsk), Mugoša (Minhen 1860).