Zvala je Holidej i naručila „kolače”

Optuženi za šverc droge, narkotike u presretnutim razgovorima zovu “kolačićima”, dok su ih ranije nazivali imenima automobila

246 pregleda16 komentar(a)
Akcija Marta, hapšenje, Foto: Savo Prelević
30.09.2015. 13:18h

I juče su u podgoričkom Višem sudu preslušavani šifrovani telefonski razgovori dijela uhapšenih u akciji “Marta”, pod optužbom da su švercovali drogu.

U jednom od njih, optužena Emina Milić zvana Mina od nepoznate ženske osobe traži da joj donese "kolač“.

"Aj mi donesi kolač, što si meni i Mireli kupovala", kazala je Emina.

Sagovornica je najprije nerazumije: “Kad je to bilo, jadna? Koji kolač voli Mirela”? Zatim dodaje: "Aaaaaa, hoćeš da dođem odmah“.

O tom razgovoru Emina obavještava nepoznatog muškarca.

"Zvala sam Holidej i naručila kolače“, rekla je ona.

U drugom telefonskom razgovoru, nepoznata muška osoba obavještava optuženu Maju Milić da će sa izvjesnim Daliborom svratiti kod nje.

„Biće 20 i to oni. Ja sam bez dinara“.

Nakon što je primopredaja izvršena, muškarac prenosi impresije kupaca o „robi“ koju im je prodala.

"Kažu da nije nešto, mada je i meni čudna danas", rekao je on.

Nakon nekoliko dana, muški glas telefonom Maji ponovo najavljuje iste kupce i upozorava da povede računa o „robi" koju će ponuditi.

"Doći ću za dan, dva sa onim od prije. Znaš da on voli da potroši. Ono onda nije valjalo, pa vidite što ćete", kazao je.

U sljedećem razgovoru koji je presrela policija, muškarac po nadimku Mišo pitao Maju da li ga je ona zvala sa skrivenog broja.

"Dobro je što se nijesi javio. Uzela sam 'jednu' za sebe, ali sam Marici rekla da je nosim tebi. Pa te Marica zove da provjeri, ha, ha, ha", objasnila je Maja, u razgovoru preslušanim pred specijalnim vijećem sutkinje Vesne Pean.

Prema optužnici, zbog šverca droge optuženi su Miroslav Ž. Milić, njegov brat Momčilo, Simo G. Đurović, Ivan B. Novaković, Rajko M. Radanović, Emina F. Milić, Marica B. Milić, Maja D. Milić, Mefit F. Serdarević, Vladimir V. Radović, Radovan L. Mujović, Radosav M. Vukčević, Miodrag B. Bulatović, Veljko V. Kovačević, Nikola P. Mićunović, Slobodan Lj. Bulajić, Vidak T. Ramović, Dejan R. Pavićević, Igor M. Marinović i Dejan S. Rašković.