Socijaldemokrate: DF se neće ovajditi ni od namigivanja Ranka Krivokapića

"Građani Crne Gore su još jednom pokazali političku zrelost, ne odazivajući se masovno, kako su to organizatori očekivali i gromoglasno mjesecima unazad najavljivali, na vaninstitucionalno djelovanje u formi protesta", kazale su Socijaldemokrate

40 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
30.09.2015. 10:05h

Protesti Demokratskog fronta, formalno organizovani pod izgovorom potrebe formiranja prelazne Vlade, a suštinski zbog pokušaja izazivanja nestabilnosti sa ciljem odlaganja slanja pozivnice Crnoj Gori za NATO, kako smo i očekivali, doživjeli su potpuni neuspjeh, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata Crne Gore.

"Građani Crne Gore su još jednom pokazali političku zrelost, ne odazivajući se masovno, kako su to organizatori očekivali i gromoglasno mjesecima unazad najavljivali, na vaninstitucionalno djelovanje u formi protesta. Time su potvrdili da smo svi zajedno izvukli pouke iz nekih prethodnih rušilačkih demonstracija, organizovanih u istoj ovoj kuhinji. Sagledavajući same proteste, moramo, na žalost, ponovo konstatovati da su oni sve osim građanski i sve osim ekonomsko-socijalni, jer se poznati kolorit, arsenal tradicionalnih „pomiriteljskih“ pjesama i isprazne parole iz devedesetih godina nikako ne uklapaju u okvir „narodnih protesta“, kakvim ih žele predstaviti u DF-u", saopšteno je iz ove partije.

Oni su dodali da je pozivnica za članstvo Crne Gore u NATO, nakon neskrivene podrške sa najrelevantnijih međunarodnih adresa, izvjesna.

"Nju ne može omesti nikakav politički trik, pa ni ovaj posljednji. Saobraćajne gužve u centru grada i nezadovoljstvo građana Podgorice jedini su efekat koji protesti mogu ostvariti. Uostalom, o njihovim krajnjim dometima ipak najslikovitije svjedoči činjenica da ih veći dio opozicije niti podržava niti učestvuje na njima. DF se neće ovajditi ni od namigivanja upućenog juče od strane predsjednika Parlamenta, koji opet prijeti praznom puškom, i sanja san o prelaznoj Vladi, ne bi li makar za mjesec-dva produžio boravak u vlasti, sa bilo kim i na bilo kojoj programskoj osnovi, a koja mu polako ali sigurno izmiče, čega i sam postaje svjestan", piše u saopštenju Socijaldemokrata.