Održan ECDL - karavan digitalne pismenosti u Podgorici

65 pregleda0 komentar(a)
26.09.2015. 14:49h

ECDL - karavan digitalne pismenosti, na kojem su zainteresovani građani mogli da provjere svoje informatičko znanje, održan je danas u Podgorici.

Iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije saopšteno je da je u Osnovnoj školi "Maksim Gorki" u Podgorici organizovan internet street, gdje su učenici iz šest podgoričkih osnovnih škola i zainteresovani građani mogli, uz pomoć ECDL timova, da provjere informatičku pismenost po ECDL standardu.

Njima su omogućeni i popusti na online obuku i sertifikat, ukoliko se prijave putem portala eUprave.

Iz ministarstva su naveli da je generalni direktor Direktorata za razvoj eUprave, Stevan ljumović, govorio o važnosti digitalne pismenosti i kulture u savremenom društvu, kao i promociji usluga koje pruža portal eUprava i ECDL.

Građani su u okviru ECDL- karavana digitalne pismenosti učestvovali u anketi o informisanosti i stavu o uslugama na portalu eUprava.

U organizaciju ECDL karavana u Podgorici uključio se ECDL test centar Osnovne škole »Maksim Gorki« , dok je projekat podržala kompanija M:tel.

ECDL- karavan digitalne pismenosti, nakon Podgorice i Pljevalja, nastavlja put prema ostalim gradovima u Crnoj Gori - Budvi, Tivtu, Kotoru, Andrijevici, Baru, Plužinama, Rožajama, Kolašinu i Mojkovcu.

ECDL – karavan se realizuje u saradnji sa Regionalnom ECDL kancelarijom i ECDL test centrima u Crnoj Gori.

Galerija