Amerikanac u Kotoru fotografisao nagu djevojku, pa je ucjenjivao

Policija sumnja da je američki državljanin oštetio na ovaj način više osoba

124 pregleda50 komentar(a)
Dž. A. S., Foto: MUP Srbije
22.09.2015. 17:52h

Američki državljanin Dž. A. S. (50) uhapšen je u Beogradu zbog sumnje da je od jedne djevojke tražio i dobio novac, kako ne bi objavio njene fotografije i snimke.

"Postoje osnovi sumnje da je Dž. A. S., jula ove godine, u umjetničkom ateljeu u Kotoru, po pristanku oštećene, napravio set fotografija i snimaka na kojima je ona bila naga", saopštio je MUP Srbije.

Inspektori sumnjaju da je američki državljanin potom od oštećene, tražio 400 eura, "kako fotografije i snimke ne bi objavio na internetu, što je ona i učinila i dala mu 250 eura i foto-aparat".

"Osumnjičeni je, u međuvremenu, na jednom sajtu postavio dva kompromitujuća snimka oštećene, a potom joj tražio još 350 eura kako ne bi postavio još video i foto materijala", piše u saopštenju srpskog MUP-a.

Pojasnili su da je Dž. A. S. uhapšen u beogradu prilikom primopredaje novca, i da je priveden Višem javnom tužilaštvu u tom gradu, koje mu je odredio pritvor do 30 dana.

Američki državljanin se tereti da je izvršio krivično djelo prinude.

Policija sumnja da je američki državljanin oštetio na ovaj način više osoba i poziva potencijalne oštećene, koji ga prepoznaju na fotografiji, da se jave na telefon 38111-279-74-75.