Jeretin: Napravili smo mladu i dobru ekipu

Novajlije Draško Albijanić i Đoko Šalić izrazili zadovoljstvo što su postali članovi crnogorskog vicešampiona

89 pregleda11 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Facebook.com/KK Sutjeska
22.09.2015. 10:36h

Kako se bliži start ABA lige, tako raste i „temperatura” u Nikšiću, jer će Sutjeska prvi put u istoriji igrati u tom takmičenju. Svi sa nestrpljenjem čekaju 2. oktobar i premijerni meč protiv novog slovenačkog šampiona Tajfuna u gostima. Dušan Dubljević tek nekoliko dana radi sa kompletnim timom, pa je jasno da je pred stručnim štabom još dosta posla.

"Napravljen je dobar i mlad tim, dovedeni su kvalitetni igrači. Prvi cilj kluba u istorijskom nastupu u ABA ligi je opstanak. Bitno je da su svi igrači zdravi, trebaće im vremena da se uigraju, jer su se okupili prije sedam dana, a ima malo više vremena do početka takmičenja. Očekuje nas težak raspored, odigraćemo pet utakmica u samo 14 dana, ali mislim da će igrači biti maksimalno spremni za početak novih izazova", rekao je Goran Jeretin, novi generalni menadžer Nikšićana.

Kapiten Nikola Žižić je napomenuo da svi jedva čekaju start.

"Jedva čekamo da krene takmičenje. Ovo je velika stvar za naš grad i klub. Kao što je rečeno, opstanak bi bio uspjeh. Mnogo smo jači nego prošle sezone, dovedeni su odlični igrači, ali odavno nijesmo igrali jače takmičenje. Nadam se da će svi naši navijači imati strpljenja, jer će nam biti potrebno neko vrijeme kako bismo se na pravi način uigrali".

Draško Albijanić, prošle sezone član makedonskog Kožuva, tek se prije nekoliko dana priključio timu. Bio je član selekcije Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu.

"Drago mi je što sam došao u klub kakav je Sutjeska. Ovo je veliki izazov u mojoj karijeri, a ABA liga je jako takmičenje, sigurno će biti uzbudljivo. Saigrači su me odlično prihvatili. Cijeli tim je željan dokazivanja. Nećemo se predavati, ući ćemo u svaki meč maksimalno".

Centar Đoko Šalić, stigao iz sarajevskih Sparsa, a kao član Partizana igrao je u ABA ligi.

"Srećan sam što ću biti član ove ekipe. Neću ponavljati, naš primarni cilj je opstanak i uradićemo sve da to ostvarimo. Borićemo se do kraja, u svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu", zaključio je Šalić.

Uprava Sutjeske pustila je u prodaju sezonske karte, a mogu se kupiti po cijeni od 30 eura.

Istovremeno, u Nikšiću će u srijedu i četvrtak biti organizovan Memorijal „Ljubo Jovanović”, a pored domaćina učestvovaće Budućnost Voli, Teodo i Lovćen.