Hrvatska: U Opatovac došlo do nekontrolisanog dolaska izbjeglica

Po dolasku u Opatovac, veliki broj izbjeglica i migranata čeka da uđe u kamp i registruje se, a policija je počela da uvodi red i da odvajaju izbjeglice koje su iz Sirije, i one koje dolaze iz drugih zemalja

0 komentar(a)
migranti, Foto: Reuters
22.09.2015. 08:29h

U privremeni izbjeglički centar Opatovac kod Vukovara sinoć je došlo do nekontrolisanog dolaska izbjeglica iz Srbije, nakon što su oko 22 sata "probili" granični prelaz Bapska, javio je reporter HRT.

Nakon što je juče u kampu u Opatovcu registrovano 2.237 osoba prema zvaničnim podacima, sinoć oko 3 sata stanje se zakomplikovalo - prema nezvaničnim informacijama, nekoliko hiljada ljudi je prešlo granicu sa Srbijom i stiglo bez pratnje.

Reporter HRT-a prenosi da su se izbjeglice kretale neosvijetljenom ulicom, 20-ak kilometara, dolazeći iz smjera Bapske i Šarengrada.

Po dolasku u Opatovac, veliki broj izbjeglica i migranata čeka da uđe u kamp i registruje se, a policija je počela da uvodi red i da odvajaju izbjeglice koje su iz Sirije, i one koje dolaze iz drugih zemalja.

Do sada je u Hrvatsku ušlo gotovo 30.000 izbjeglica, a većina ih napušta državu preko Mađarske, a manji dio preko Slovenije. Sve izbjeglice koje nisu napustile Hrvatsku trenutno se nalaze u kampu u Opatovcu.

Hrvatska je juče blokirala ulaz teretnog saobraćaja iz Srbije preko tog prelaza Batrovci - Bajakovo, ali su kamioni mogli da izlaze iz Hrvatske i ulaze u Srbiju.