Aleksić: Aktuelnu vlast je moguće smijeniti samo protestima

"Takvi izbori su nedemokratski, nelegitimni i nelegalni. Na takvim izborima Demokratska partija socijalista i njeni partneri osvajaju vlast političkom korupcijom, medijskom manipulacijom, pritiscima na građane i brutalnom zloupotrebom bezbjednosnih struktura"

75 pregleda5 komentar(a)
Budimir Aleksić, Foto: Arhiva "Vijesti"
20.09.2015. 14:50h

Protesti zakazani za 27. septembar su jedini način da se aktuelna vlast smijeni, jer se korumpirani režim tiranije i despotije Mila Đukanovića ne može smijeniti na izborima koje organizuju postojeće institucije sistema, saopštio je predsjednik Političkog savjeta Nove srpske demokratije (Nova) Budimir Aleksić.

"Takvi izbori su nedemokratski, nelegitimni i nelegalni. Na takvim izborima Demokratska partija socijalista i njeni partneri osvajaju vlast političkom korupcijom, medijskom manipulacijom, pritiscima na građane i brutalnom zloupotrebom bezbjednosnih struktura. Pri tome veoma važnu ulogu imaju i kriminalne grupe koje su u snažnoj sprezi sa vrhuškom aktuelnog režima. Evidentno je, dakle, da je na takve izbore besmisleno izlaziti", navodi se u saopštenju Aleksića.

Kako je dodao, Politički savjet Nove srpske demokratije smatra da su protesti građana jedino demokratsko, legitimno i efikasno sredstvo za ostvarenje političkog cilja – "prvih slobodnih i fer izbora".

"Opljačkani, obespravljeni i višestruko diskriminisani građani traže konkretnu akciju koja će dovesti do prelazne vlade, čiji će posao biti da pripremi i organizuje prve slobodne izbore u istoriji Crne Gore. To je plan koji je Demokratski front formulisao u dijalogu sa hiljadama građana, koji smo u protekla četiri mjeseca vodili širom Crne Gore. Politički savjet Nove srpske demokratije poziva naučne i kulturne djelatnike, profesore Univerziteta Crne Gore i akademike CANU da podignu svoj intelektualni i ljudski glas protesta protiv tiranije i despotije aktuelnog režima, i da se pridruže građanima Crne Gore na demokratskim protestima 27. septembra", saopštio je Aleksić.

Politički savjet Nove je upozorio da niko "ne smije da koristi metode represije prema građanima koji će na mirnim protestima da traže slobodu i demokratiju, i da niko ne smije da širi strah i paniku u narodu".

"Ukazujemo na činjenicu da živimo u 21. vijeku i da je vrijeme kožnih mantila i crnih trojki odavno prošlo, i da su uzaludni pokušaji ovdašnjeg autokratskog režima da to sramotno vrijeme vaskrsne", zaključio je Aleksić.