Može li "furija" do osvete u Lilu, pratite na TV "Vijesti"

Da li će Francuska postati noćna mora za Španiju, ili će Pau Gasol uspjeti da se osveti "trikolorima" za dva teška poraza na velikim takmičenjima, možete pratiti u direktnom prenosu polufinala Eurobasketa samo na TV "Vijesti" večeras od 21 sat

58 pregleda4 komentar(a)
Gober i Gasol, Foto: FIBA.COM
17.09.2015. 07:28h

Da li će Francuska postati noćna mora za Španiju, ili će Pau Gasol uspjeti da se osveti "trikolorima" za dva teška poraza na velikim takmičenjima, možete pratiti u direktnom prenosu polufinala Eurobasketa samo na TV "Vijesti" večeras od 21 sat.

Francuska je prošle godine dobiola Španiju na domaćem parketu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, iako je "furija" međusobni duel u grupi dobila sa 24 koša razlike. Jednako je Špance zabolio i poraz u polufinalu prethodnog Evropskog prvenstva u Sloveniji 75:72, i to nakon produžetka pošto je nakon 40 minuta bilo 65:65.

Pau Gasol je još na parketu nakon pobjede u četvrtfinalu nad Grčkom (73:71) jasno poručio saigračima:

„Venimos a Francia para ganarles, aquí!”, grmio je sjajni centar, što doslovce znači: „Došli smo u Francusku da ih pobijedimo, ovdje!”.

Energija sa kojom stariji od braće Gasol bodri ekipu najbolji je pokazatelj kako je teško doživio poraze od Galskih pjetlova prošle godine u četvrtfinalu Svjetskom prvenstva na svom terenu (65:52) i prije dvije godine u Sloveniji na Evropskom prvenstvu.