Međunarodni festival lutkarstva od 9. do 13. septembra

Ulaz na sve predstave je slobodan. Karte za sve predstave mogu se preuzeti sat vremena prije početka predstave

60 pregleda1 komentar(a)
lutke, Foto: Međunarodni festival lutkarstva/Facebook
10.09.2015. 13:48h

Četvrti međunarodni festival lutkarstva koji će se održati od 9. do 13. septembra 2015. u Podgorici u KIC-u Budo Tomović, svečano je otvoren u srijedu.

Domaćin svečanog otvaranja bio je glumac Gradskog pozorišta Sejfo Seferović, a Festival je otvorio njegov počasni ambasador princ Nikola Petrović-Njegoš.

Na otvaranju su se predstavili plesna grupa Bjuti i djeca solisti Katarina Radulović, Jadranka Đurišić, Milutin Radulović, Iva Vujošević, Ksenija i Pavle Bogićević i Jovan Aleksić. U nastavku večeri odigrana je predstava „Ledeno srce“, Pozorišta lutaka Mostar.

Danas, 10. septembra u 18 i u 20 sati, u DODEST sali, u Podgorici će se odigravati predstava „Bajka o ribaru i ribici“, Gradskog pozorišta Podgorica, dok će u Herceg Novom, u Dvorani Park, u 13 sati Mostarci „Ledeno srce“.

Trećeg dana Festivala, u petak 11, septembra, u 18 i u 20 sati, u Podgorici će se prikazivati bugarska predstava „Ružno pače“, u sali DODEST. U Ulcinju, u Centru za kulturu, u 17 sati počinje predstava “Guliverove avanture” u izvođenju Lutkarskog pozorišta Tirana iz Albanije. Istog dana, najmlađi Rožajci će imati prilike da gledaju srpsku predstavu “Radoznalo slonče”, Pozorišta za decu Kragujevac koja se odigrava u Centru za kulturu u 15 sati.

U okviru Festivala otvorena je izložba figurica i slika „Sva lica osmijeha” Dušanke-Dude Božović.

Ulaz na sve predstave je slobodan. Karte za sve predstave mogu se preuzeti sat vremena prije početka predstave, na biletarnici KIC-a „Budo Tomović”.