CKB traži 400.000 eura od Opštine Budva

Prethodni poziv za suđenje bio je upućen lokalnom trezoru u Opštini Budva, a novi poziv će biti upućen Sekretarijatu za zaštitu imovine u toj lokalnoj samoupravi

101 pregleda0 komentar(a)
CKB, Foto: Arhiva "Vijesti"
05.09.2015. 06:34h

Crnogorska komercijalna banka (CKB) tužila je Privrednom sudu Opštinu Budva zbog nevraćenog kredita u iznosu od 400 hiljada eura.

Iako zakazano, postupak juče nije počeo jer je sutkinja Dijana Raičković pripremno ročište odgodila za 19. oktobar, zato što nije bilo dokaza o urednoj dostavi za početak suđenja lokalnoj instituciji iz Budve.

Prethodni poziv za suđenje bio je upućen lokalnom trezoru u Opštini Budva, a novi poziv će biti upućen Sekretarijatu za zaštitu imovine u toj lokalnoj samoupravi.

Advokat CKB-a Mihailo Bojović objasnio je „Vijestima“ da je dug Opštine Budva svojevremeno preuzela kompanija “Gugi Komerc” iz Budve, ali kako se radilo samo o usmenom dogovoru, iz te firme kasnije je sve demantovao.

Zbog toga je pokrenut parnični postupak protiv CKB-a.

Poslije prvosnažne odluke u korist firme “Gugi komerc” Vrhovni sud je uvažio zahtjev finansijske institucije za revizijom tog sudskog postupka.

Vlasnik “Gugi komerca” je Branislav Gugi Savić, kum nekadašnjeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače.

U vrijeme vladavine Kuljače od 2005. do 2010. godine “Gugi komerc” je postala najmočnija građevinska kompanija u Budvio, preuzimajući realizaciju svih glavnih opštinskih infrastrukturnih projekata.

Ta kompanija pominje se i u najnovijoj budvanskoj aferi “Plato Jaz”. U tom poslu, zbog kog je sredinom avgusta po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšeno uhapšeno 13 bivših i sadašnjih budvanskih funkcionera, Opština Budva oštećena je za oko 2,1 milion eura.